MO17-2 strijdt tegen de wind - ASC Waterwijk

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

MO17-2 strijdt tegen de wind

Waterwijk MO17-2

2 - 2

Graveland 's MO17-1

27'
... (afstandschot)
35'
... (solo)
47'
59'

Competitie

2e klasse (3e fase) 08

Datum

25 maart 2023 12:30

Scheidsrechter

M.M. Gabr el Deweik

Accommodatie

Sportpark Rie Mastenbroek
Rie Mastenbroeksportpark 4
1314AZ
ALMERE
tel. 036-5346948

Vandaag speelden wij thuis tegen 's-Graveland. 's-Graveland staat onderaan, heeft nog geen punt maar verliest wel iedere keer net aan. Dus laten we ze dus vooral niet onderschatten. Wat ook een grote rol gaat spelen vandaag is de keiharde wind. Of we hebben 'm mee of we hebben 'm keihard tegen. We zijn compleet. Nou ja, van wat er over is. Van een rijke selectie van 17 speelsters aan het begin van het seizoen zijn er nu nog maar 13 over. Een aantal meiden is om verschillende redenen gestopt of naar een ander team gegaan. En dat maakt de keuze beperkt, ook nu er een paar nog last hebben van pijntjes die zij hebben opgelopen bij het schoolvoetbal de afgelopen weken. Het zou verboden moeten worden!
Vóór de wedstrijd maken we goede afspraken hoe wij met de wind om moeten gaan. Kijken hoe het gaat. Eerste helft wind tegen dus dat vraagt aanpassingen in ons spel. Veel over de grond en geen lange ballen. Verder opbouwen via de achterhoede want hoog uitschieten heeft nu geen zin. Jullie gaan het proberen.
Het gaat eigenlijk best goed in het begin. De afspraken zitten nog goed tussen de oren en jullie komen zelfs aan aanvallen toe. Achterin ook alles in orde dus als we zo de rust halen is er niets aan de hand. Maar dat lukt niet helemaal. In de 27e minuut een zwabberbal op ons doel. Sennah ziet de bal komen en lijkt deze makkelijk te kunnen houden. Maar helaas, op de één of andere manier gaat de bal er toch in. Het is 0-1, een tegenvallertje. Maar niets aan de hand. Maar dan de 35e minuut. Jullie proberen via links op te bouwen, iets wat al een paar keer prima gelukt is,  maar nu zit 's-Graveland er ineens tussen. Eén van de speelsters breekt er door en kan scoren, het is 0-2. Dit was niet de bedoeling. Het wordt rust.
In de rust zijn we niet tevreden met z'n allen. Wij als trainers niet maar jullie als speelsters ook niet. Er wordt wat gemopperd maar uiteindelijk zijn we het eens, dit moet echt beter. 
In de tweede helft gaat het ook veel beter. Grootste oorzaak is het windje in de rug wat jullie vleugels geeft. 's-Graveland heeft helemaal geen vleugels meer, zij krijgen de bal niet meer op onze helft. Zo druk als de verdediging het had in de eerste helft, zo easy hebben zij het nu. Jullie gooien de druk erop en dat leidt in de 47e minuut al naar een mooi doelpunt. Er wordt wat getikt door jullie en Chavanity krijgt de bal in de zestien. Ze bedenkt zich geen moment en schiet de bal aan de linkerkant net langs de paal in het doel, het is 1-2!! Dat is lekker, zo'n snel doelpunt. Dan in de 59e minuut. Weer een mooie combinatie en Jonessa wordt vrij vóór het doel gezet. Zij schiet de bal lekker hard in het doel, het is 2-2!! Nu even doorpakken. Jullie proberen nu snel de derde te maken maar 's-Graveland ruikt hun eerste puntje. Zij verdedigen met man en macht. Dit doen zij iets te fanatiek en het wordt ongezellig op het veld. Fardau wordt geduwd en krijgt een grote mond toe van de tegenspeelster. Dit wordt opgelost met een duw maar dit betekent wel een gele kaart voor Fardau. Ook de tegenspeelster moet eruit dus het is even tien tegen tien. Jullie voeren de druk nog meer op maar het lukt niet om op het doel te schieten. Dan in de laatste minuten nog een overtreding op Evy.  Ook zij gaat de confrontatie aan met de tegenspeelster en ook zij mag vertrekken. De scheidsrechter vindt het mooi geweest en fluit af.
Vandaag was jullie grootste tegenstander de wind maar ook een beetje jullie zelf. Als jullie iets rustiger hadden gespeeld dan hadden jullie een veel makkelijker middag gehad. Nu gingen jullie mee in het vechtvoetbal van 's-Graveland en dat hebben jullie echt niet nodig. Maar evengoed knap dat jullie de achterstand goed hebben rechtgezet en zijn blijven strijden. Weer veel geleerd vanmiddag en zo gaan we gewoon verder. Een fijn weekend verder en tot de volgende keer!!

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!