Olympiaplein 31 A
1077CL
AMSTERDAM
tel. 020-6764074

Vandaag speelden wij in Amsterdam tegen Swift. Op een mooie plek, namelijk het veld waar wij in december ook winterkampioen waren geworden. Daar zou het dus niet aan liggen. We moesten weer een beroep doen op speelsters van een andere elftal. Afgelopen week was één van onze speelsters ineens gestopt. En met een paar geblesseerden in de ploeg is het dan al snel tobben. Gelukkig speelden Esmee en Nashira vandaag mee, heel goed gedaan meiden, bedankt!!
Een paar weken geleden hadden wij thuis dik verloren van Swift. De oorzaak lag toen op ons middenveld. Zij hadden steeds een "mannetje" meer op het middenveld. Vandaag zou ons dat niet gebeuren. Met Dina, Esmee, Mecx, Fardau en later Isaira op het middenveld stond er een prima blok. En dat heeft goed gewerkt.  Wij begonnen dan ook voortvarend. Dit leidde in de 12e minuut tot een mooie aanval over rechts. Een goede voorzet van Fardau en Finally kon de bal er in schieten, 0-1! Een goed begin en geheel terecht, jullie waren in deze fase veel beter.
Maar dan twee minuten later. Een beetje nonchalance achterin en een speelster van Swift weet de bal af te pakken. Zij aarzelt niet en schiet de bal in ons doel, het is weer 1-1. De rest van de eerste helft gaat het gelijk op. Nog wel wat gezeur met de scheidsrechter. Hij lijkt op aanwijzingen vanaf de bank van Swift te fluiten en negeert een paar keer onze grensrechter. In de rust belooft hij beterschap.
In de tweede helft gaan jullie direct weer de strijd aan. Jammergenoeg gaat het toch even mis bij een corner van Swift die eigenlijk geen corner was. En dat zal je altijd zien, bij dit soort gevallen gaat de bal er dan juist in, dus nu ook, het is 2-1. Voor jullie het teken om er een schepje bovenop te doen. En dat leidt in de 63e minuut tot een aanval en een handsbal in de zestien van Swift, penalty!! Chavanity neemt haar verantwoordelijkheid en wil de bal strak langs de paal schieten. Ze schiet echter op de paal maar de bal stuitert heel mooi vóór de voeten van Mecx. Mecx neemt de bal eens lekker op de pantoffel en schiet de bal hard in het doel, 2-2!! En nu moeten jullie doorzetten. Swift is van de leg maar jullie weten daar helaas geen gebruik van te maken. Nog wel een paar mooie aanvallen maar het doel wordt niet meer bereikt. Bij Swift nog wel een keer helaas. Een diepe bal in de op één na laatste minuut van de wedstrijd op hun spits en zij weet de bal met een rottig boogballetje over Lyssa te spelen, het is 3-2 en dit is gelijk de eindstand. En dat is super jammer want jullie hadden echt meer verdiend vanmiddag. Het was fijn om te zien dat de strijd weer terug was bij jullie en dat er weer om iedere centimeter werd geknokt. Veel inzet en energie en met vlagen ook heel goed spel. We hebben net aan verloren helaas maar jullie kunnen echt tevreden zijn over het spel. Nu even twee weken geen wedstrijden in verband met de vakantie. We pakken even onze rust en gaan straks weer verder met dit avontuur. Tot de volgende keer!!