Scheidsrechter

Jans, O

Accommodatie

Onbekend

De ploeg van Ben Vis zat met de rust al op rozen toen het scorebord 0-3 liet zien. Uiteindelijk was het ook verdiend toen na negentig minuten de 2-4 een feit was.

Het initiatief lag al direct bij de Almeerders maar de afwerking was in deze fase nog niet optimaal. RCH kon maar weinig grip krijgen op de dadendrang van Waterwijk. In de 8e minuut was een vrije schop van Quin Hulsken loepzuiver maar toch kon de bal niet over de lijn gewerkt worden. Vlak hierna was er een afstandschot van RCH-er Virgel Moal maar Waterwijk-doelman Maikel Koelink redde bekwaam. Waterwijk was in de 20e minuut wel succesvol toen Frank Vlietstra uit een vrije schop van Hulsken de 0-1 scoorde. Hulsken:” Ik zag Frank komen en de bal was lekker op maat en die kansjes moet je Frank niet geven”. RCH had in deze fase ...

maar weinig in te brengen en liep steeds achter de feiten aan. Toen Waterwijk in de 23e minuut de voorsprong verdubbelde door Randy Peaper was de ban gebroken en kwamen er aardig wat mogelijkheden voor de Almeerders. Eerst was het Ralfh Schipperijn die zijn schot zag gestopt en even later was het Quin Hulsken die een 100% kans onbenut liet. Zo’n tien minuten voor de rust moest RCH er dan toch aan geloven, dezelfde Hulsken speelde zich uitstekend vrij en haalde van zo’n 20 meter strak uit wat te veel was voor RCH-doelman Milko Snijders (0-3). Waterwijk zat op rozen en RCH was voor de rust maar sporadisch voor het Waterwijk doel geweest.

In het tweede bedrijf moest bij Waterwijk Ronald Morlog wegens een blessure zich later vervangen door Jazz Verstraatte. De thuisclub tapte de tweede helft uit een heel ander vaatje en kwam veel vaker in de buurt van het Waterwijk doel. Eerst was er een kopkans van Xander Roosen die geen doel trof maar in de 55e minuut was het Sergio Burke die wel doeltreffend was (1-3). Halverwege de tweede helft was het Waterwijk dat aan de andere kant wat kansen liet liggen, zo was het invaller Odai Disi die net miste en later was het de paal die redding bracht na een inzet van dezelfde Disi. Met nog een kwartier op de klok schrok Waterwijk wel even toen RCH de aansluitingstreffer wist te scoren ,via invaller Rob Niedekker werd het (2-3). De thuisploeg gooide nu alles op de aanval en daar speelde Waterwijk echter goed op in, een mooie aanval werd middels een pittige overtreding bestraft met een strafschop, aanvoerder Frigri Ghoudou liet de RCH-doelman vanaf elf meter kansloos 2-4. In de resterende tijd waren er voor Waterwijk nog genoeg kansen maar het bleef bij deze stand en mag zich nu derdeklasser noemen.

Waterwijk coach Ben Vis: “We hebben het vanmiddag waargemaakt en zaten vanaf het begin goed in de wedstrijd, toen na de rust RCH op 2-3 kwam pakte we draad weer goed op en beloonde mijn ploeg zich met dit resultaat en daar ben ik super trots op”.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!