Rie Mastenbroeksportpark 4
1314AZ
ALMERE
tel. 036-5346948

Vandaag speelden wij thuis tegen Zeeburgia. In eerste instantie zou er geen scheidsrechter zijn maar gelukkig was Kaylee bereid om onze wedstrijd te fluiten. Ook onze vaste grensrechter was er niet maar hier werd deze taak overgenomen door Lyssa en de vriend van Tosca, bedankt hiervoor.
We waren lang niet compleet. Nog steeds een paar geblesseerden en twee van ons moesten naar de verjaardag van oma. Ook belangrijk. Gelukkig wilden Brandy en Benita bij ons meespelen dus waren we uit de brand. Bedankt meiden!
De opstelling was hierdoor wel een beetje anders maar er stond nog best een hele goede ploeg op het veld.
We gaan beginnen. Eigenlijk valt er over de eerste helft niet veel te melden. Behalve dat Zeeburgia heel fysiek speelde, jullie daar eigenlijk geen antwoord op hadden en veel van jullie op een soort van halve kracht speelden. Weinig samenspel, veel minder inzet dan vorige week en heel druk in de verdediging. Ook een omzetting van 4-3-3 naar 4-4-2 maakte niet veel uit. Heel veel ballen waren voor Zeeburgia. Niet dat het veel kansen opleverde aan hun kant want onze verdediging stond weer heel goed. Het werd rust.
In de rust toch wel even gewezen op het puntje inzet en durf. Op deze manier laten jullie de kaas van het brood eten en daar zijn jullie normaal gesproken niet van. Kom op, de beuk erin en durven te voetballen. We gaan weer beginnen.
En het ging gelijk een stuk beter. Inderdaad meer inzet en wat feller in de duels. Af en toe een leuke combinatie maar echte kansen kwamen er nog niet. De vermoeidheid slaat toe en sommigen van jullie beginnen op te raken. Dan moet het toch anders. En dat gebeurde tussen de 65e en de 75e minuut.
Eerst in de 65e minuut een vrije trap van links op een meter of 25 van het doel. Fardau kijkt eens goed, neemt een aanloop en schiet de bal, over de keepster, in de verre hoek! Prachtige goal en het is 1-0!
Dan de 72e minuut. Een vrije trap op de zestien. Wederom Fardau achter de bal. Een goeie aanloop, een keihard schot en de bal vliegt in de verre hoek achter de keepster in het doel. Weer zo'n mooi doelpunt en het is 2-0!
Drie minuten later. Een mooie aanval over rechts, een goede voorzet van Chavanity en Jada kan vrij op het doel schieten, het is 3-0! Niets meer aan doen, inpakken en wegwezen. Zeeburgia komt nog een keer vrij voor ons doel maar ook een tegentreffer wordt ze niet gegund door Felicia, ze pakt het schot op het doel klemvast. Het is tijd. Wederom gaan jullie er met de punten vandoor. Een hele moeizame wedstrijd. Maar dat is zo mooi aan jullie, jullie blijven er voor gaan. En als het niet lukt met mooie aanvallen, dan maar een paar vrije trappen er mooi in schieten. Goed gedaan!! Tot de volgende keer!