Rie Mastenbroeksportpark 4
1314AZ
ALMERE
tel. 036-5346948

Vandaag speelden we thuis tegen FC Almere. Wedstrijden tegen FC Almere zijn altijd spannend en er gebeurt altijd veel. Op het veld en ook langs de kant. Het belooft dus weer een interessante derby te worden.
We hebben wat blessures en afwezigen dus we zijn blij dat Neyla en Amy van de MO15-1 mee kunnen spelen. Dames, petje af, jullie hebben de hele wedstrijd mee gedaan en heel goed gespeeld. Hartelijk dank hiervoor!
We gaan beginnen. We gaan proberen om de controle te pakken op het middenveld, kijken of dat gaat lukken vandaag.
Het eerste gedeelte van de eerste helft lukt dat prima. Gelijk vanaf de start gaan jullie in de aanval. Al in de 4e minuut leidt dit tot een doelpunt. De bal komt bij Neyla, ongeveer 20 meter van het doel, zij tikt de bal naar Fardau en Fardau schiet de bal, niet eens hard, vlak langs de paal in het doel, het is 1-0! Hierna gaat het spel heen en weer. FC Almere wordt steeds gevaarlijker en in de 8e minuut weten zij uit een goede aanval te scoren, het is 1-1.
In de 17e minuut krijgt FC Almere een corner. Deze wordt niet lekker verwerkt en van dichtbij schiet een speelster van FC Almere in ons doel. Het is  hierdoor 1-2.
Niet lang daarna krijgt FC Almere ook nog een penalty. Een speelster van hen wordt net even te wild neergelegd in onze zestien en de scheidsrechter geeft een strafschop. En noem het inzicht, noem het gevoel, maar ik zie aan de voorbereiding van de speelster van FC Almere al dat het een misser wordt. Amper een aanloop, een beetje nonchalant, het lichaam naar achteren, een schot en de bal vliegt hoog over. Het blijft 1-2.
Weer het geluk van de kampioen, we moeten er maar zuinig op zijn.
Er zijn wat blessures geweest dus de scheidsrechter telt wat tijd bij. In de 42e minuut wordt de bal na een corner van ons niet goed weggewerkt door FC Almere. Weer staat Neyla op de goede plek om de bal af te vangen. Zij speelt opnieuw op Fardau en Fardau schiet de bal, zeker weer niet hard, door alle benen van speelster heen in het doel. Het is weer gelijk, 2-2! Het is ook gelijk rust.
In de pauze nemen we even de tijd om zaken met elkaar af te stemmen. Er mag meer druk op de achterhoede van FC Almere en zelf moeten we netter zijn in de passing.  Kom op, de winst ligt binnen het bereik maar dan moet er een schepje bovenop.
De tweede helft starten jullie net zo goed als de eerste. In de 44e minuut komt Fardau vrij op ongeveer 25 meter aan de linkerkant van de zestien. Fardau legt de bal goed aan en schiet de bal met een boog maar zeker wel hard in de rechterkruising van het doel. Een werkelijk fantastisch doelpunt en de derde van Fardau vanmiddag, een hele mooie hattrick en het is 3-2!
Tien minuten later. Jonnessa stoomt op langs de rechterkant en komt rechts op de punt van de zestien uit. Zij neemt de bal heerlijk op de schoen en de bal vliegt over de keepster in de verre hoek van het doel Nog zo'n fantastisch doelpunt, het is 4-2!
FC Almere gooit nu alles serieus op de aanval. Ze schieten heel veel op ons doel maar weten niet tussen de palen te mikken. Achterin worden zij slordig dus wij krijgenm nog een paar kansen maar deze worden niet benut. In de 64e minuut weet FC Almere nog een keer te scoren waardoor het nog wel spannend wordt maar jullie weten ons doel verder schoon te houden en geven de voorsprong van 4-3 niet meer weg. En dat is heel knap want FC Almere speelde zeker niet slecht en zij wisten de druk best hoog op te voeren maar jullie hebben je niet laten verrassen. Heel goed gedaan, weer de punten in de tas en de klus geklaard. Een fijn weekend verder en tot de volgende keer!!