Rie Mastenbroeksportpark 4
1314AZ
ALMERE
tel. 036-5346948

Vandaag speelden wij thuis tegen Swift. Swift kennen we nog van onze kampioenswedstrijd van net vóór de winterstop. Een goed team maar toch wisten wij vorige keer te winnen. Omdat we wat personele problemen hadden achterin deed Amy van de MO15-1 weer mee. Bedankt Amy, lekker gevoetbald! Nou, een goed veld, een lekker zonnetje en een prima scheidsrechter, wat willen we nog meer. Lekker voetballen, maar al na één minuut wist Swift te scoren. Nog niet wakker achterin en druk met andere zaken dan met voetbal. Kom op, wakker worden!!
De eerste helft ging verder gelijk op maar al gauw werd duidelijk dat Swift veel beter aan de bal was. Mooie driehoekjes en steeds een "mannetje" vrij. Bij ons liep het niet lekker. Veel foute passes, steeds achter de man en geen kansen. Swift wel. In de 33e minuut was het weer raak. Een corner van Swift werd in eerste instantie weggewerkt maar in de rebound ging de bal er via het hoofd van één van ons toch in, 0-2.
Het werd rust. In de rust ontevreden gezichten. We moesten ook een beetje schuiven in de opstelling want Amy kon niet verder dus dat gaf wel wat onrust. Toch maar proberen.
De tweede helft gaf een iets ander beeld dan de eerste. Wij hadden een heel aanvallende opstelling neergezet, voorhoedespeelsters op het middenveld om de druk op te bouwen. Dat lukte in eerste instantie heel goed. In de 62e minuut de mooiste actie van onze kant. Nora kreeg de bal op de rechtsbackplek. Zij nam een sprint naar voren en kon de zestien van Swift binnen lopen. Daar nam zij de bal heerlijk op de voet en deze vloog met een mooie boog in de verre kruising. Het mooiste doelpunt van de middag en het was 1-2. Dit gaf hoop. Op jacht naar de gelijkmaker gebeurde echter wat dan zo vaak is gebeurd in het voetbal. De ene ploeg, wij, in de aanval en de andere ploeg, Swift, maakt de doelpunten. In de 65e, de 72e en de 76e minuut was het raak en zo eindigde deze wedstrijd in 1-5.
Heel jammer en zeker niet nodig. Zo sterk en doeltreffend als jullie vorige week waren, zo slap en zonder passie was het vanmiddag. Het zou wel aan het weer hebben gelegen ofzo maar het was niet best allemaal. Komende week maar volle bak trainen en kijken of we dit van ons af kunnen schudden. Jullie kunnen zo lekker voetballen maar vanmiddag kwam het er even niet uit. Tot de volgende keer!!