Rie Mastenbroeksportpark 4
1314AZ
ALMERE
tel. 036-5346948

Op deze doordeweekse woensdagavond speelden wij de inhaalwedstrijd tegen De Meer. Zowaar is het vanavond een keertje droog. We spelen op ons vertrouwde veld 5 en er is een scheidsrechter door de club ingehuurd. Top geregeld dus! Wij zijn op twee geblesseerde speelsters na compleet. Verder geen bijzonderheden dus we gaan beginnen.
Vanaf het begin gaan jullie in de aanval. Deze aanvalsdrift leidt echter in de 4e minuut al tot een doelpunt tegen. Een wilde trap naar voren wordt opgepikt door de spits van De Meer en zij heeft vrij baan naar ons doel en weet te scoren, 0-1! Dit was niet de bedoeling. Jullie schudden allemaal even met jullie hoofd en pakken de draad weer op. En hoe! De één na de andere aanval vuren jullie op het doel van De Meer af. Het is duidelijk, jullie willen winnen vanavond. In de 11e minuut komt er een voorzet van links en weet Fardau de bal goed te raken op de rand van de zestien. Met een mooie boog vliegt de bal erin, het is 1-1! Drie minuten later. Weer een aanval en nu neemt Finally het doel van De Meer met succes onder schot, het is 2-1! Geen vuiltje aan de lucht denk je dan. Maar het loopt toch anders op deze knotsgekke voetbalavond. Een solo over de linkerkant van De Meer in de 33e minuut eindigt uiteindelijk in ons doel, het is 2-2! Nog geen minuut later, een schot vanaf de zestien van Jada vliegt er ook weer in, het is 3-2! Mooi, met een voorsprong de rust in, nee, het is niet waar, in de 40e minuut maakt De Meer gelijk, het is 3-3!
In de rust wordt er even stevig gesproken. We moeten echt de rust bewaren want deze tegenstander is te pakken. Beter aanspelen en zeker beter de bal aannemen is de truc. Jullie gaan de strijd weer aan.
In de tweede helft eigenlijk hetzelfde beeld. Jullie in de aanval, De Meer af en toe een tegenstoot. Maar in de 51e minuut leidt zo'n tegenstoot toch weer tot een doelpunt, het is 3-4! Bij een poging om het afstandsschot te stoppen komt Lyssa verkeerd terecht en moet zij het veld geblesseerd verlaten. Gelukkig hebben we in de persoon van Felicia een goede reservekeepster dus zij gaat op het doel.
Nu gaan jullie pas echt los. De Meer krijgt amper meer lucht en steeds vaker komen jullie vóór het doel van De Meer. Er worden nog twee doelpunten afgekeurd en jullie krijgen ook een paar levensgrote kansen. Maar deze worden niet benut. In de 74e minuut wordt er hands gemaakt in de zestien van De Meer. Jullie krijgen een penalty. Vanaf de kant wordt aan Felicia gevraagd dit klusje te klaren. Zij komt helemaal vanaf ons doel naar de stip bij het andere doel, haalt een keer diep adem en schiet de bal er prachtig in, het is 4-4!
Dan volgen er nog een paar hectische minuten. En ja hoor, het zit jullie ook eens een keer mee, jullie weten in de allerlaatste minuut te scoren. Na een paar verwoede pogingen schiet Isaira nog een keer vanaf de zestien op het doel van De Meer en deze keer vliegt de bal in de kruising. Een fantastisch doelpunt en dit is ook gelijk de winnende, het is 5-4! Niet lang hierna fluit de scheidsrechter af.
Meiden, wat een goede prestatie maar wat hebben jullie het spannend gemaakt. Voor de neutrale kijker helemaal goed, negen doelpunten vanavond, maar voor ons aan de kant was het wel een beetje billen knijpen. En ik heb het al vaker gezegd, jullie geven gelukkig nooit op en gaan door tot het bittere einde en dat leidde vanavond tot deze mooie overwinning. We hebben van jullie genoten maar het mag in het vervolg iets minder spannend!! Tot de volgende keer!!