Olympiaplein 31 A
1077CL
AMSTERDAM
tel. 020-6764074

Vandaag stond de laatste wedstrijd van de 2e fase op het programma tegen Swift uit Amsterdam. Het licht moest al aan want de wedstrijd begon pas om 17.00 uur. Het was een belangrijke wedstrijd voor ons.  Als we vandaag met 3-0 wisten te winnen dan zouden wij toch nog bovenaan eindigen in dit gedeelte van de competitie. Hoe dan? Even uitleggen. Wij waren in de veronderstelling dat de afgelaste wedstrijd van twee weken geleden ons de das om had gedaan. Ineens werd op donderdagavond onze wedstrijd verplaatst van kunstgrasveld 5 naar natuurgrasveld 4. Door het slechte weer werd deze vervolgens afgelast en we kregen bericht dat deze wedstrijd was vervallen. Onze directe concurrent, TOS Actief,  zou nog wel een kans krijgen om in te halen in januari. Afgelopen week hoorden wij echter dat de KNVB had besloten dat 16 december echt de laatste dag van deze 2e fase zou zijn dus dan zou vandaag de eindstand bepaald worden. Goed nieuws want dan konden wij vandaag dus met 3-0 op doelsaldo eerste worden. Ook een lastige opdracht maar er was nog kans dus.
Omdat onze ziekenboeg steeds voller was geworden kregen wij vandaag hulp van Reyna, Brandy en Benita. Bedankt voor jullie hulp dames, lekker gevoetbald!
Toch wel wat gespannen begonnen we aan de wedstrijd. De scheidsrechter van vandaag was een oude rot in het vak. Volgens hem zelf floot hij al honderd jaar. Dat was ook wel te merken maar ondanks dat hij niet altijd alles zag en hoorde, af en toe moesten wij hem vanaf de kant even helpen, floot hij prima, respect voor deze man!
Direct vanaf het begin was het duidelijk. Jullie wilden volop in de aanval op jacht naar doelpunten. Vooral de hele eerste helft hebben jullie heel goed gevoetbald. Veel goede combinaties, het middenveld deed ook verdedigend zijn werk en onze verdediging stond als een huis. Ook vooral mede dankzij Felicia in het doel. Omdat zij steeds heel snel uit haar doel kon komen verbrak zij de sporadische aanvallen van Swift voordat het gevaarlijk werd. Mooi om te zien!!
Dan de 10e minuut. Vanaf rechts speelde Isaira een bal de zestien in, precies vóór de voeten van Reyna. Reyna had weinig tijd nodig om na te denken en schiet de bal in het doel. Het is 0-1! Dat is mooi, lekker snel ook, we liggen op schema.
Jullie aanvalsdrift is niet te stuiten en de één na de andere aanval gaat richting het doel van Swift. Finally en Benita komen in het veld en de druk wordt opgevoerd. Dan de 29e minuut. Een aanval over links. Finally krijgt de bal op de punt van de zestien en lepelt de bal met een boog over de keepster van Swift heen, het is 0-2!! Hierna nog wat kansen voor ons maar de bal gaat er niet in, met 0-2 de rust in.
In de rust zijn we tevreden. We hebben allemaal de overtuiging dat die derde er nog gaat komen. Wel even de waarschuwing dat we geen tegengoal kunnen hebben vandaag.
We gaan verder. Constant willen julie naar het doel van Swift. Dat lukt ook bijna een paar keer maar ook Swift ruikt nu kansen. Het gaat nog bijna een keer mis met een schot op onze lat maar Felicia houdt haar doel schoon. Aan de andere kant wil de bal er ook maar niet in. Jullie gaan wat gehaast spelen, van het rustige samenspel van vóór de rust is niets meer over. Veel balverlies en jullie kruipen op elkaar rond de zestien van Swift. Hierdoor staan jullie elkaar wat in de weg en komt er een enorm gat op het middenveld waardoor Swift daar de baas wordt. Een paar minuten vóór tijd lijkt het dan toch te lukken. Een aanval door het midden die lijkt te worden afgeslagen bij de zestien. Maar daar staat ook Jada en zij schiet de bal met een boog in het doel van Swift. Ja hoor, doelpunt!! Oh nee, toch niet. In de aanval vóór het schot stond er eentje van ons buitenspel, de goal wordt afgekeurd. Jammer maar kom op, er is nog tijd! Helaas lukt het niet meer om te scoren.
Een beetje verward staan we na het laatste fluitsignaal bij elkaar. Tsja, wat nu, zijn we nu eerste geworden of toch niet. We weten het allemaal niet. Er is het verhaal dat wij nu gelijk staan op doelsaldo maar wij hebben meer gescoorde doelpunten, dat zou nu de doorslag geven. We weten het niet en moeten afwachten tot de scheidsrechter de gegevens van de wedstrijd invult en de KNVB de stand bijwerkt. We besluiten maar te vertrekken. Onderweg hoor ik achter elkaar berichten binnenkomen op mijn telefoon. Omdat ik op de snelweg rij kan ik niet gelijk kijken. Zijn dit goede of zijn dit teleurgestelde berichten. Eenmaal van de snelweg kijk ik even snel en ja hoor, het is gelukt!! Het blijkt inderdaad dat wij zelf meer doelpunten hebben gescoord dan TOS Actief en dat geeft de doorslag, We zijn WINTERKAMPIOEN!! Dat is prachtig meiden. Van harte gefeliciteerd!! In de 1e fase ging het net mis maar vandaag hebben jullie het geflikt!! En daar mogen jullie heel trots op zijn!! Na de winterstop gaan we de patat wel halen bij het bestuur en het nog even vieren. Nu met dit goede gevoel de feestdagen in en nagenieten van dit succes. Dit smaakt naar meer!! Tot de volgende keer!!!

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!