1314AZ
ALMERE
tel. 036-5346948

De kop is er af. Vandaag de eerste competitiewedstrijd in de 1e fase. Het was even wennen. Een heel stel nieuwe speelsters bij het team dus nog even zoeken naar de goede posities. En dan ook nog een andere speelwijze dus we wisten niet helemaal wat ons vandaag te wachten stond. Wat we wel zeker wisten was dat het bloedheet zou worden op het veld. Ik denk dat het op het veld makkelijk warmer was dan 30 graden. En geen zuchtje wind dus dat werd veel smeren en veel drinken.

Onze eerste tegenstander was Hoogland. Een team wat werd samengesteld uit de oude MO15-1 en de MO17-2 van vorig jaar. Dus ook zij zaten nog in de periode van wennen aan elkaar.

We gaan beginnen. In een 4-4-2 opstelling gaan we van start. Het gaat eigenlijk gelijk wel lekker. Constant in de aanval en de aanvallen van Hoogland worden makkelijk afgeslagen. De eerste kansen dienen zich aan en bij twee hiervan is het een wonder dat de bal ernaast gaat. En dan zal je altijd zien.  In de 25e minuut even niet opletten achterin en Hoogland weet te scoren. Het is 0-1. Tegen de verhouding in maar daar heeft niemand iets aan. En toch blijven jullie er in vertrouwen. De aanvallen worden weer opgepakt en we komen nog een paar keer in de buurt van het doel van Hoogland. Het wordt rust.

Jullie weten het zeker, dit moet te doen zijn. Nog even de puntjes op de i maar het is goed te merken dat het heel warm is. Er wordt flink gedronken en onze hulptroepen vullen het water aan. We gaan verder.

De tweede helft hetzelfde beeld. Wij in de aanval en af en toe een losse flodder van Hoogland. Julllie voeren de druk enorm op. Dan de 52e minuut. Mecx wordt neergelegd op links, een meter of vijf van de zestien. Fardau neemt de vrije trap en bij de tweede paal ontstaat een scrimmage en als we het allemaal goed gezien hebben dan geeft Felicia de bal het laatste zetje in het doel, het is 1-1!!
Dat geeft de burger moed. Jullie gaan verder, De één na de andere aanval gaat richting het doel van Hoogland. Alleen bij het laatste stukje naar het doel gaat het steeds net mis. Maar dan de 61e minuut. Jullie hebben net een drinkpauze gehad en zijn weer even fris. Een mooie dieptepass van Isaira op Jonessa en Jonessa kan alleen op de keepster af. Zij blijft heel cool en omspeelt de keepster en schiet de bal rustig in het doel, het is 2-1!!
Hoogland begint te wankelen. Dan de 76e minuut. Jada krijgt de bal op een meter of twintig voor de zestien. Hoogland heeft net van keepster gewisseld en deze keepster ziet er niet zo zelfverzekerd uit. Dit heeft Jada ook gezien en zij schiet met een mooie boogbal op het doel. De bal vliegt over de keepster het doel in, het is 3-1!! Na de wedstrijd vertelt Jada mij dat zij de bal eigenlijk niet helemaal lekker raakte, namelijk met haar scheenbeschermer. Dat geeft niets, waarschijnlijk kreeg de bal hierdoor zo'n mooi effect. Goed gedaan!! Nu is het een kwestie van uitspelen. Maar de vermoeidheid slaat toe, Dan in de allerlaatse minuut een slippertje achterin en Hoogland weet nog te scoren maar niets aan de hand. Snel hierna fluit de scheidsrechter af en is jullie eerste overwinning een feit. 3-2!! Heel goed gedaan!!

Het was heel warm, jullie moesten heel erg wennen aan elkaar en aan de speelwijze maar jullie hebben het supergoed opgepakt. Na de wedstrijd is er ijs van één van onze trouwe supporters om even af te koelen. Voor nu even lekker uitpuffen en bijkomen en dan pakken we maandag de training weer op, hopelijk is het dan wat koeler. Tot de volgende keer!!