Westdijk 12
3752AE
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG
tel. 033-2992140

Vandaag ging de reis naar Spakenburg. Wij speelden tegen de plaatselijke SV. Spakenburg doet het altijd goed dus we dachten een zware wedstrijd voor de boeg te hebben. Dat vroeg natuurlijk om een slimme aanpak. Vandaag wilden wij echt heersen op het middenveld en geen centimeter toegeven. Kijken of dat lukt. We waren compleet. Zeventien speelsters, de bank was druk bezet. We gaan beginnen.
De eerste helft gaan jullie wat voorzichtig van start. Vaak net te korte balletjes en de afstemming met elkaar is er nog niet zoals die zijn moet. We krijgen wat kansen maar jullie staan nog niet op scherp. Dan de 7e minuut. Een corner van Isaira en de bal komt bij de tweede paal. Wat verwarring in de verdediging van Spakenburg maar Felicia staat op de goede plek. Koelbloedig ramt zij de bal in het doel, het is 0-1!
Hierna lijkt het erop dat jullie je draai hebben gevonden. Inderdaad zijn wij sterk op het middenveld en er volgen nog een paar kansen. Maar dan de 30e minuut. Tijdens de drinkpauze hadden we het nog gezegd, niet aarzelen als je bij de bal kan, beter twee van ons naar de bal dan niemand. En precies dat gebeurd bij een corner van Spakenburg. Zij gooien de bal vóór het doel en niemand van ons grijpt in. En precies zoals wij net scoorden, zo scoort Spakenburg nu, het is 1-1. En dat is jammer maar jullie pakken de draad weer op en komen daarna niet meer in de problemen. Het wordt rust.
In de tweede helft gaan jullie weer gelijk goed van start. Een mooie actie in de 45e minuut op rechts waar Fardau en Isaira bij betrokken zijn. Er is wat gefrommel op de achterlijn maar de bal komt toch voor en daar staat Felicia op de goede plek. Zij schuift de bal in het doel, het is 1-2!!
Maar helaas. Drie minuten later is het raak aan de andere kant. Een actie van een speelster van Spakenburg. Van een meter of twintig mag zij vrij schieten op het doel en weet Lyssa te verrassen met een hoge bal. Het is weer gelijk.
Daarna gaan jullie vol op de aanval. Ons plan is gelukt. Jullie zijn de baas op het middenveld. Spakenburg komt er niet meer doorheen en alle ballen zijn voor jullie. We krijgen nog twee of drie grote kansen maar het vizier staat niet helemaal op scherp vanmiddag. Zonder problemen spelen jullie de westrijd uit. Het is 2-2 geworden. Eerlijk is eerlijk, er had iets meer in gezeten maar ik denk dat we heel tevreden mogen zijn om een puntje mee te nemen vanuit Spakenburg. Lekker gevoetbald, goed gedaan!! Komende week maar weer lekker trainen en op naar de volgende uitdaging. Tot de volgende keer!!