1314AZ
ALMERE
tel. 036-5346948

Almere, 2 december 2023

Op een ijzige zaterdagmiddag in Almere stond de langverwachte ontmoeting tussen Waterwijk VR-1 en Ouderkerk VR-1 op het programma. De Waterwijk-vrouwen keerden terug naar de koppositie na een spectaculaire 6-0 overwinning.

Vanaf het eerste fluitsignaal domineerde Waterwijk de wedstrijd, ondanks een slordig begin waarbij het team moeite had om elkaar te vinden. Ouderkerk slaagde er niet in de fouten af te straffen, en in de 9e minuut zorgde Tanisha Louws voor een kantelpunt met een verbluffend schot van afstand, waarmee ze de keepster van de gasten verraste.

Na dit doelpunt raakten de dames van Waterwijk in hun element en zetten ze de gasten snel onder druk. Lisa Smit verdubbelde de voorsprong in de 15e minuut, en ondanks enkele kansen voor Ouderkerk, bleef geleende doelvrouw Iris Bonny in topvorm en hield elke aanval tegen.

Kirsten Steengraver vergrootte de voorsprong in de 19e minuut door een prachtige steekpass van Joy om te zetten in een doelpunt. Britt Kater zorgde met een vrije trap (4-0) en Joy Ugwa met een fraai schot voor een comfortabele 5-0 ruststand.

Na de thee zette Waterwijk de druk voort, hoewel Ouderkerk blijvend probeerde en enkele goede kansen creëerde. Echter, de vastberadenheid van doelvrouw Iris Bonny om haar doel schoon te houden, resulteerde in meerdere indrukwekkende reddingen.

Hoewel het tempo in de tweede helft afnam, bepaalde Meenu Bhardwaj met een prachtige treffer de eindstand op 6-0. Met deze overtuigende overwinning heroverden de vrouwen van Waterwijk de koppositie, waarmee ze hun vastberadenheid en veerkracht toonden in de strijd om het kampioenschap. De supporters van Waterwijk kunnen trots zijn op het team, dat met deze prestatie een krachtig signaal afgeeft aan de concurrentie.