1243LD
'S-GRAVELAND
tel. 035-6560506

Op een koele dinsdagavond kwamen de vrouwen van Waterwijk 1 en s'Graveland 1 samen op het vertrouwde terrein van sportpark Berestein. De lucht was doordrongen van de opwinding terwijl menig toeschouwer zich verzamelde voor wat beloofde een intense voetbalavond te worden.

Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden voor koploper Waterwijk. De gasten uit s'Graveland betraden het veld met vastberadenheid en scherpte, vastbesloten om als overwinnaars van het veld te stappen. Met een strategie gericht op snel druk zetten en de snelle buitenspelers in stelling brengen, werden de gasten direct op de proef gesteld.

Waterwijk voelde de druk, maar hun solide verdediging hield stand terwijl op het middenveld hevige duels werden uitgevochten. Ondanks de weerstand was het toch Waterwijk die als eerste toesloeg. Een prachtige goal van Saskia Vermeulen brak de impasse in de 34e minuut, waardoor de doelvrouw van s'Graveland geklopt werd.

Echter, de vreugde was van korte duur, want amper vijf minuten later kreeg de thuisploeg een strafschop toegewezen vanwege een handsbal. Keepster Doelwijt zat er goed bij maar kon net niet voorkomen dat de overtuigend genomen penalty in het net belande. En zo stond de 1-1 stond op het scorebord, wat tevens de ruststand betekende.

In de rust benadrukten de trainers, Van der Zee en Pourchez, de noodzaak van meer diepgang, precisie en snelheid in het spel. De dames van Waterwijk luisterden aandachtig en keerden vastberaden terug naar het veld voor de tweede helft.

Vanaf het fluitsignaal domineerde Waterwijk, dwong s'Graveland naar achteren en zette constant druk. Ondanks verwoede pogingen slaagden s'Graveland erin om een doelpunt te voorkomen en de strijd verplaatste zich voornamelijk naar de helft van de thuisploeg.

Maar in de 92e minuut kwam de langverwachte verlossing. Een korte corner naar sherpschutter  Saskia Vermeulen die met een prachtig afstandsschot de bal achter de keeper krulde, waarmee de winst voor Waterwijk werd veiliggesteld. Een golf van vreugde overspoelde het team en hun supporters, na deze zwaarbevochten overwinning.

Waterwijk zet zijn reeks voort en kijkt uit naar de volgende uitdaging tegen Roda'23 aanstaande zaterdag. De trainers waren opgelucht met de overwinning en uitermate tevreden over de individuele en collectieve inzet van hun team, die hen naar de zege leidde en kijken uit naar de volgende wedstrijd.