Rie Mastenbroeksportpark 4
1314AZ
ALMERE
tel. 036-5346948

Op een zonnige zaterdagmiddag, 9 maart, verzamelden de supporters zich rond het veld van Waterwijk, klaar voor een mooie wedstrijd tussen de thuisploeg en Roda'23. Het fluitsignaal klonk en meteen was duidelijk dat beide teams niet van plan waren om genoegen te nemen met een gelijkspel. Waterwijk zette hoog druk, terwijl Roda'23 loerde op gevaarlijke counters om de Almeerse verdediging te ontregelen. Het middenveld werd een strijdtoneel van onverzettelijkheid, waar duels met volle overgave werden uitgevochten.

De kansen die Waterwijk wist te creëren werden echter keer op keer gepareerd door de formidabele keepster van Roda'23, die als een muur voor haar doel stond. Het duurde dan ook tot de 43e minuut voordat de ban gebroken werd. Joy Ugwa van Waterwijk wist met een geniale steekpass van Reyna Winklaar de verdediging te ontwrichten en de bal langs de uitstekende keepster van Roda'23 te schuiven, waardoor de thuisploeg met een krappe voorsprong de rust in kon gaan.

In de rust werden tactische wijzigingen besproken door de coaches vd Zee en Pourchez, en het speltempo moest omhoog. De tweede helft begon met meer snelheid en vastberadenheid van Waterwijk, wat resulteerde in een voortdurende belegering van de verdediging van Roda'23. De aanvoerder van de gasten, samen met haar doelvrouw, hielden vele aanvallen van Waterwijk tegen, maar uiteindelijk was het slechts een kwestie van tijd voordat de volgende goal zou vallen.

In de 59e minuut werd Geneva Neslo met een lange bal achter de verdediging van Roda'23 gevonden door Weultjes, en ze wist koelbloedig de doelvrouw te passeren, waardoor de voorsprong van Waterwijk werd verdubbeld naar 2-0. En alsof dat nog niet genoeg was, in de 61e minuut was het de scherpschutter Saskia Vermeulen die met een prachtig afstandsschot de 3-0 op het scorebord zette.

De Waterwijk-fans konden hun geluk niet op en het bleef niet bij die ene goal. Niet veel later wist Saskia Vermeulen wederom een beslissende pass te geven, ditmaal aan Lisa Smit, die met koele vastberadenheid de eindstand op 4-0 zette.

De trainers van Waterwijk keerden tevreden terug naar de kleedkamer, waar ze zowel de individuele spelers als het team als geheel prezen voor hun vooruitgang en inzet. Met een glimlach op hun gezichten bereidden ze zich voor op de volgende uitdaging: een reis naar Ouderkerk op 23 maart.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!