Kininelaantje 9
1216BZ
HILVERSUM
tel. 035-6237200

Omdat deze wedstrijd een paar weken geleden niet door kon gaan door een aantal blesssures bij ons, werd deze wedstrijd tegen 't Gooi op een koude winderige woensdagavond ingehaald. Wij waren bijna compleet en allemaal fit. Fysiek in ieder geval. Mentaal was even een ander verhaal. Oorzaak: bij de tegenstander maakte een transgender mevrouw deel uit van het team. De betreffende speelster was hier heel open over en wilde graag meespelen maar sommige tegenstanders vonden dit een probleem. Nu dacht ik dat ons team heel tolerant zou zijn op dit gebied maar links en rechts waren er toch wat bedenkingen. Na overleg in de kleedkamer,  waar iedereen zijn zegje even deed over dit onderwerp, besloten om akkoord te gaan met het meespelen van deze speelster.  Zij was een gelukkig mens.
De wedstrijd. ´t Gooi staat bovenaan de competitie. Meestal is dit voor jullie het teken om extra je best te doen. Kijken hoe dit vanavond uitpakt.
Jullie beginnen goed. Constant proberen jullie de aanval te zoeken en jullie komen een paar keer bij het doel van 't Gooi. Er staat echter een klein maar dapper meisje op het doel en zij durft ver vóór haar doel te spelen zodat zij veel ballen onderschept. Ook 't Gooi speelt lekker aanvallend maar onze verdediging, en zeker ook Sennah, zijn in vorm. Alle aanvallen worden netjes gepareerd. Drie van onze aanvallen worden ook nog afgevlagd door de grensrechter van 't Gooi. Onterecht want onze snelle spitsen zijn gewoon supersnel op de eerste meters en kunnen daarom vanaf één meter achter de achterhoede starten op een dieptepass. De grensrechter zag dit echt verkeerd. Heel jammer want dit kost ons wel een paar goede kansen. Het wordt rust.
In de rust wordt aangegeven dat het spel rustiger moet en dat er beter gepasst moet worden. We gaan verder.
De scheidsrechter krijgt van Crista nog even bijles over de wisselmomenten.  Dit betekent dat 't Gooi eigenlijk is uitgewisseld maar wij zijn ook de beroerdste niet. Ze mogen nog één keer wisselen.
In de tweede helft hetzelfde beeld als in de eerste helft. Het spel gaat heen en weer. Wij worden alleen bij corners gevaarlijk vóór het doel van 't Gooi. Gescoord wordt er niet. 't Gooi scoort wel. In de 47e minuut een misverstand in onze verdediging en één speelster van 't Gooi kan zo doorlopen naar ons doel en scoort, het is 1-0. Heel jammer maar het voelt niet als erg want ook wij krijgen kansen. Maar vanavond heeft onze voorhoede het niet. Steeds eindigen aanvallen in de hoeken van het veld of bij de snelle keepster van 't Gooi. Het blijft spannend tot het einde van de wedstrijd. Minstens een gelijk spel zit er toch wel in? Maar helaas. In de allerlaatste minuut van de westrijd wordt een schot vanaf een meter of twintig niet op tijd geblokt en vliegt de bal via de lat in ons doel. Het is 2-0. Wat een teleurstelling. Dit is ook gelijk het einde van de wedstrijd.
Het is zo jammer dat jullie vanavond niet kregen wat jullie verdienden. Vanavond was echt de kans om goede zaken te doen in de competitie maar jullie lieten het liggen. Hard gewerkt maar uiteindelijk stonden jullie met lege handen. Hopelijk gaat het zaterdag bij daglicht beter. Tot de volgende keer!!!