Hendrik Smitlaantje 6
1261VA
BLARICUM
tel. 035-5386098

Na een korte rustperiode van twee weken ging de reis vandaag naar BVV in Blaricum.  Een rust die jullie echt even nodig hadden. Na de wedstrijd tegen Diemen waren er nogal wat speelsters met blessures. Even pas op de plaats dus. Noëmy was er niet vandaag, voor haar in de plaats speelde Brandy. Brandy bedankt, je hebt heel goed gespeeld vandaag! Voor de rest was iedereen weer een soort van fit.
Vandaag wilden wij lekker op de aanval spelen. Met ons team moet dat prima kunnen. Er was niet al te fanatiek getraind de afgelopen weken, dus het was even afwachten hoe de conditie er voor stond,  maar het zou toch moeten lukken vandaag.
We gaan beginnen. Eigenlijk ging het vanaf het begin heel lekker. Jullie waren veel in de aanval en aan de kant kregen we vertrouwen in een goede afloop. Al in de 10e minuut een aanval en een goal uit het boekje. Een dieptepass op Jada op links, een mooie strakke voorzet en Chavanity stond perfect opgesteld bij de eerste paal. Een lekkere droge knal en het was 0-1! Zo hoort het en zo zien wij het graag. Goed gedaan!
Tien minuten later, een splijtende dieptepass van Mecx en zij zet hiermee Chavanity alleen vóór de keeper. Een rustige schuiver en het staat 0-2! Ook weer zo'n fijne aanval.
Deed BVV dan niets. Jawel, zij probeerden het wel maar kwamen weinig in de buurt van ons doel. Wel in de 23e minuut en dan gaat het ook helaas mis. Een hoge bal vanaf links die eigenlijk heel mooi door Sennah buiten het doel wordt gehouden maar jammer genoeg stond er bij de tweede paal nog een speelster van BVV en zij kan de bal er intikken, het is 1-2. Niets aan de hand, dit kan een keer gebeuren. Het wordt rust.
In de rust geven we aan dat het nog iets rustiger mag en dat we voorin onze snelle mensen in stelling gaan brengen. Dus Jonessa, Fardau en Brandy gaan proberen de steekballen vanuit het middenveld in het doel te werken.
We proberen dat echt maar achterin bij BVV houden ze de boel aardig dicht. Tot de 61e minuut. Een mooie steekbal van Brandy op Fardau en zij komt alleen vóór de keepster van BVV. Een mooi schot en zo staat het 1-3! En doorzetten, nog een doelpunt en de dames van BVV zijn verslagen. Maar als zo vaak afgelopen seizoen hebben jullie na het doelpunt moeite om de bal in de ploeg te houden. Het wordt weer allemaal onzeker en er vallen gaten in de verdediging. We wisselen hier en daar en Nora valt uit met een blessure. Het wordt weer even pompen of verzuipen. BVV ruikt zijn kans en zij gooien alles op de aanval. Het gaat soms maar net goed. Dan de 76e minuut. Een bal die achter onze verdediging valt wordt opgepikt door Chayenna. Zij weet even niet wat zij er mee aan moet en wordt door de spits van BVV verrast. Zij gaat alleen op het doel af maar Chayenna steekt daar nog net een stokje voor. Dit stokje vindt de scheidsrechter echter net even te bruut en BVV krijgt eenb penalty. Bij de penalty raakt Sennah de bal nog wel aan maar deze is te hard om tegen te houden, het is 2-3.
Het blijft nog even spannend maar het lukt jullie om de pot uit te spelen en we gaan naar huis met de punten! Jullie hebben vanmiddag weer heel hard gewerkt. Soms fantastisch combinatie voetbal maar soms ook heel rommelig. Als jullie dat gerommel er nu nog wat vaker uit weten te laten dan komt het helemaal goed.  We pakken de training weer op om de puntjes op de i te zetten. De nieuwe planning is afgelopen week op voetbal.nl  gezet, we gaan het echt nog druk krijgen met heel veel wedstrijden voor de boeg. Maar voor nu, rustig aan en tot de volgende keer!!