Rie Mastenbroeksportpark 4
1314AZ
ALMERE
tel. 036-5346948

Waterwijk is dit seizoen misschien wel de grootste verrassing in de tweede klasse zaterdag. De ploeg heeft tot nu toe de minste verliespunten, maar had ook nog een achterstand van drie wedstrijden op koploper HBOK. Of het team van Ben Vis de Zunderdorpers dus ook écht kan uitdagen, is nog even afwachten. Het eerste inhaalduel voor Waterwijk stond dinsdagavond op het programma en werd ruimschoots gewonnen: 5-1.

Na ongeveer tien minuten opende Jerold Promes de score voor de thuisploeg. Halverwege de eerste helft werd de voorsprong door Jordy Kreeberg verdubbeld. Aan de andere kant was Marken af en toe wel dreigend, maar grote kansen kreeg het niet echt en zo stond het dan ook 2-0 bij rust.

In de tweede helft voerde Marken de druk was op en raakte het de paal, maar het was eerst weer Waterwijk dat tot scoren kwamen. Randy Peaper maakte er uit een vrije trap 3-0 van. Daarna deed Marken wel wat terug via Dominique Zeeman, maar het was niet bij machte er nog echt een wedstrijd van te maken. Tim Klaasen Bos, die in de winter overkwam van JOS Watergraafsmeer en debuteerde voor Waterwijk, zette de 4-1 op het bord en het slotakkoord was voor Mats Kreek.

Zo nadert Waterwijk HBOK weer wat. Het wordt een druk programma voor de Almeerders de komende weken, waarin ook de andere duels nog worden ingehaald. Zaterdag treft het OSV, dinsdag wordt het duel met AMVJ ingehaald.

Bron: Omroep Almere