Rie Mastenbroeksportpark 4
1314AZ
ALMERE
tel. 036-5346948

Waterwijk is dicht bij de winst van de eerste periodetitel, nadat het zaterdag won van Jong Holland. De zege kwam tegen de Alkmaarders pas in blessuretijd tot stand.

In de eerste helft waren er eigenlijk maar weinig hoogtepunten. Vlak voor rust was het toch de thuisploeg die op voorsprong kwam. Een inworp kwam bij Lesley Vlieger terecht, die de bal voor gaf en Gary Bouwmeester de 1-0 liet aantekenen.

Na rust ging Jong Holland op jacht naar de gelijkmaker en had Waterwijk het moeilijk. De gelijkmaker kwam er ook. Lars Boekel kwam goed door op links en gaf de bal voor richting Sietse Bol, die binnen mocht koppen. Beide ploegen wilden daarna voor de winst gaan. Vooral Waterwijk was daar veel aangelegen, met het oog op de periodetitel. Maar het waren de Alkmaarders die de beste kansen hadden. Diverse keren stond Gianni Hermans echter goed in de weg.

Diep in blessuretijd zorgde Douwe Willemars er toch nog voor dat Waterwijk de drie punten pakte. Daardoor is het nu koploper in Zaterdag 2a en kan het aankomende dinsdag in het inhaalduel met FC Aalsmeer de periodetitel pakken. Als de ploeg van Ben Vis dat duel niet weet te winnen, blijft het nog even spannend. De beslissing in de periodetitel komt dan aan op het inhaalduel HBOK – Zandvoort op 22 maart.

Bron: Omroep Almere