1314AZ
ALMERE
tel. 036-5346948

Een matige eerste helft

Het was een zeer regenachtige zaterdagmiddag waarbij de vrouwen van Waterwijk Geuzen Middenmeer op bezoek kregen.  De wedstrijd begon stroef  en het was al in de 7e minuut dat Victor 1 van de twee wissels moest inzetten. Het was verdedigster Tanisha Louws die met een zware knieblessure het veld moest verlaten. Tessa Farenhorst kwam erin om de verdediging weer te versterken. Maar na een kwartier spelen was het de thuisploeg die via Anissa Akaou de openingstreffer maakte. En vanaf dit moment was het overduidelijk dat Waterwijk de overhand zou nemen in deze wedstrijd. Het was slechts na twee minuten na de opening treffer Dat Britt Kater via een mooie pass Xara Hekkelman in stelling bracht welke deze mooi wist af te ronden  en de 2-0 op het scorebord bracht. Het spel was rommelig maar de gasten hadden weinig in  te brengen. het waren Eva Posthuma, Xara Hekkelman en Lisa Smit die de teller op 5-0 brachten voor het rustsignaal.

Herstel in de tweede helft

In de rust gaf trainer Victor Pourchez aan dat Waterwijk zich liet verleiden om in het tempo van de tegenstander te spelen en dat het spel erg slordig was. Ondanks de ruime voorsprong was er een stilte in de kleedkamer, De spelers wisten maar al te goed dat het spel beter moest en dat ze onder hun kunnen presteerden. Met een nieuwe doelstelling gingen we beginnen aan de tweede helft.

De vrouwen van Waterwijk begonnen scherper aan de tweede helft en het was gelijk in de 46e minuut dat Beatrice Boateng de score opende voor de tweede helft en wist Lisa Smit nog twee keer te scoren voordat ze in de 57e minuut werd gewisseld door Romaisa Belkaid. Het team van Victor Bleef aandringen en het waren Eva Posthuma die de 9e en 10e goal maakte en Beatrice Boateng doelpunt 11 en de eindscore 12-0 op het scorebord zette.

Trainer Victor Pourchez was tevreden over de tweede helft maar weet dat de volgende tegenstander FC Purmerend een zware dobber gaat worden. Na het bezoek in het ziekenhuis bleek dat Tanisha Louws voorlopig niet meer opgesteld kan worden en dat betekend de 2e langdurige geblesseerde voor zijn selectie.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!