Rie Mastenbroeksportpark 4
1314AZ
ALMERE
tel. 036-5346948

Dit weekend stond was de eerste echte thuiswedstrijd voor Waterwijk op het programma. Eerdere wedstrijden konden niet op Sportpark Rie Mastenbroek gespeeld worden, aangezien er een verbouwing van het clubgebouw plaatsvond. Zaterdag werd gelijk de derby tegen stadgenoot FC Almere gespeeld. Waterwijk won de wedstrijd met maar liefst 9-0.

De score werd geopend door voormalig FC Almere-speler Douwe Willemars, hij maakte de 1-0. Voor rust liep de thuisploeg uit naar een 3-0 voorsprong. Tweemaal wist Ryannique Inge te scoren, waardoor Waterwijk met een comfortabele leiding aan de thee ging.

Na rust ging Waterwijk verder waar het in de eerste helft aan begonnen was: scoren. Inge tekende aan voor de 4-0, waarmee hij zijn derde treffer van de middag maakte. Via Gary Bouwmeester (5-0) en Lindo Pourchez liep de thuisploeg uit naar een 6-0 voorsprong. Inge maakte zijn vierde van de middag en zette de 7-0 op het scorebord. Jordy Kreeberg maakte de 8-0 en het sluitstuk van de wedstrijd kwam op naam van Lesley Vlieger: 9-0.

Waterwijk blijft daardoor bovenin meedraaien en is met één tegengoal bovendien de minst gepasseerde ploeg in Zaterdag 2a. FC Almere houdt voorlopig alleen het nog puntloze FC Zaandam onder zich. En dat is uitgerekend de tegenstander volgende week. Waterwijk ontvangt volgende week Marken.