Datum

16 maart 2019 11:45

Accommodatie

Onbekend

Vandaag naar een regenachtig Amsterdam voor de wedstrijd tegen GeuzenMiddenmeer. Er stond weer een flinke wind over het veld maar gelukkig werd het droog toen wij aan de wedstrijd begonnen. Bij ons ontbrak Chyenna maar bij Geuzenmiddenmeer waren meer personele problemen en kennelijk was de kinderopvang gesloten want er speelden bij hen wat meisjes uit de onder 13 mee. Tsja, en dat kun je dan beter maar niet zeggen als coach want dan gebeurd er iets in onze koppies. Vóór de wedstrijd in de kring geef ik altijd nog een paar laatste tips in de hoop dat deze dan blijven hangen. Vandaag was de tip om veel in de hoeken te schieten. De keepster van GeuzenMiddenmeer was van het model lang en slank dus als je daar dan op een meter langs schiet dan is er geen houden aan. Oké, gaan we doen.  Nou, dus niet!
De wedstrijd begon en het was even wennen aan de wind en aan elkaar. Veel ballen half geraakt en ze kwamen niet op de goede plek. We kregen wel kansen. Vooral Janna wist steeds op rechts door te breken maar het afmaken viel vandaag niet mee. We kwamen drie keer alleen vóór de keeper maar in tegenstelling wat er in het kringgesprek werd afgesproken, we raakten steeds de keeper. In de 22e minuut lukte het wel. Janna wist weer door te breken en schoot van randje zestien over de keeper heen. Mooi doelpunt en 0-1!
GeuzenMiddenmeer kwam eigenlijk niet echt gevaarlijk in de buurt van ons doel. Eén keer wel en dan is het natuurlijk weer gelijk raak. Via links passeerde een speler onze verdediging en het lukte Nancy, Frankey en Maud niet om de bal weg te krijgen. Nou ja, het leek eigenlijk wel een verdwijntruc want zij konden de bal niet meer vinden.  Een speler van Geuzenmiddenmeer had de bal weggetoverd en haalde de bal weer tevoorschijn op het moment dat zij hem er tergend langzaam inschhot, 1-1! Met verbazing zaten onze meiden op de grond na te denken wat er nu eigenlijk was gebeurd. Dat was een tegenvaller maar niets aan de hand. Wij waren sterker en in de tweede helft zouden wij de wind als het goed was mee krijgen. Ja, als het goed was. Aan het begin van de tweede helft draaide de wind en hadden wij hem weer schuin tegen. Dit had niet veel invloed op het spel maar was toch wel vervelend. We bleven drukken maar kregen de bal er niet in. Tien minuten vóór tijd nog een mooie aanval over links, een voorzetje van Janna en Emily kon de bal er rustig inschuiven. Maar helaas, buitenspel! Jammer maar terecht afgekeurd. Nog maar een beetje druk er op. Maxine en Nienke als laatste vrouwen en Frankey naar de aanval. Ook dit plan leverde geen doelpunt op. De eindstand 1-1! Ja, en dan. Dan hoor ik bij de dug-out verwijten naar elkaar. De aanval naar de verdediging en andersom ook. En dat is niet terecht want als we winnen dan winnen we met z'n allen en als we, in dit geval, in een matige wedstrijd gelijk spelen dan doen we dat ook met z'n allen. Het zat vandaag gewoon niet mee allemaal. Veel pijntjes opgelopen. Een heel naar windje. Een tegenstander die, wanneer zij een schouderduw gaven, ergens rond jullie middel uitkwamen. Daarnaast vonden wij geen moment de rust om lekker te voetballen en ging het gewoon niet lekker. Was dan alles slecht. Nee hoor! Maud heeft een uur gratis les in ingooien gehad van de scheidsrechter, kost normaal 24,50 Euro per uur. We hebben het toch ook wel weer gezellig gehad en, al voelt het zo, we hebben gelijk gespeeld hè en niet verloren.  Martijn en ik zijn weer trots op jullie. De weersverwachting ziet er goed uit voor de komende weken dus we laten de wind en de regen achter ons en gaan de lente tegemoet!! Tot volgende week!!

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!