Datum

16 februari 2019 10:30

Accommodatie

Onbekend

Vandaag stond onze inhaalwedstrijd tegen CSW in Wilnis op het programma.  Deze wedstrijd werd twee weken geleden afgelast omdat CSW het veld te laat uit de vriezer had gehaald. Nu lag het echte gras er prima bij. Niet dat we daar gek op zijn, wij hebben dan toch liever zwarte korrels. CSW had er zin in want zij hadden vorige week met 12-0 gewonnen dus het vertrouwen was groot. Daphne en Romee speelden vandaag met ons mee want Larissa is op wintersport en Maxine moest vandaag werken bij haar stage. Bedankt Daphne en Romee, jullie hebben lekker gevoetbald!!
De wedstrijd. Zoals zo vaak waren wij vanaf het begin van de wedstrijd constant in de aanval. We probeerden 4-4-2 te spelen omdat wij ongerust waren over de aanvalsdrift van CSW. Hier werden Janna en Emily wel wat nerveus van want zij hadden het gevoel dat zij tegen een overmacht van verdedigers stonden. Vanaf de kant gezien viel dit wel mee maar het is hun beleving dus schakelde we halverwege de eerste helft over op 4-3-3. Ook Nienke had het lastig. Omdat Daphne vanmiddag op haar plek speelde werd zij een beetje vliegende keep. Eerst rechtshalf en toen linksback. Ze kreeg er hoofdpijn van maar heeft het prima opgevangen.  Ondanks het feit dat we veel in de aanval waren kwam de bal niet in de buurt van het doel van de tegenstander. Wel bij ons. Eén aanval door het midden en met een hard schot wist een speelster van CSW te scoren, 1-0. Dit was niet nodig maar er was even niets aan te doen. De rust.
In de rust even wat puntjes op de bekende i's gezet. Feller op de bal, rust aan de bal, vrijlopen, we kennen ze zo onderhand wel.
Soms hoef je niet zo veel te zeggen en komt het toch goed. Robin toont tijdens de training al weken aan dat zij een heel hard schot in haar rechterbeen heeft. Tijdens de wedstrijden komt dat er niet altijd uit maar vandaag wel. Op links speelde zij in de 41e minuut haar tegenstander uit en ging richting de zestien. Net voor de zestien zag Robin dat de keeper uit haar goal kwam en met een soort banaanachtig schot passeerde zij de keeper. Het was 1-1! Goed gedaan!! Vijf minuten later, een speelster van CSW werd niet lekker opgevangen en zij wist van afstand te schieten. Omdat Nancy nog niet op haar lijn stond vloog de bal over haar heen het doel in, 2-1, wat een tegenvaller. Nog een schepje er bovenop dan maar. Even wat wisselingen. Daphne vanuit de verdediging in de spits en Nienke weer op haar vetrouwde plek. We gingen de druk wat opbouwen. En hoe kun je de druk het beste opbouwen? Door te scoren! En dat gebeurde in de 62e minuut, en hoe. Janna kwam aan de bal aan de rechterkant en liep haar tegenstander eruit. Zij kwam rechts naast het doel terecht ongeveer rond de zestien. Zij keek of er iemand voor het goal stond van ons maar daar was nog niemand. Janna haalde uit en de bal vloog echt keihard in de verre hoek van het doel 2-2. Ik denk dat de keeper de bal niet eens heeft gezien maar alleen maar heeft langs horen suizen. Wat een prachtig doelpunt! Heel mooi gedaan Janna en ook de complimenten van de trainers van CSW. Dit zie je niet vaak. Nou, even rustig worden, en we gaan verder. De wedstrijd liep tegen het einde en eigenlijk hadden wij ons wel neergelegd bij een gelijkspelletje. Ook CSW had weinig vut meer en de bal ging een beetje heen en weer op het middenveld. Toen toch nog een dieptepass in de 80e + 3 minuut op Emily en zij probeerde het nog maar een keer. Er was een rare kluts waar de keepster van CSW ook bij betrokken was en de bal rolde tergend langzaam richting het doel. Daar stonden Daphne en Janna al te wachten en Daphne kon de bal rustig intikken, 2-3!! Dat is toch fantastisch. In de allerlaatste minuut. En daar werden wij heel blij van met z'n allen. Het was ineens allemaal heel gezellig bij CSW en we konden tevreden naar huis. Meiden, jullie hebben vandaag gevochten als leeuwinnen en zo zie je maar, de aanhouder wint. Martijn en ik zijn weer supertrots op jullie!! Het is nu vakantie, jullie zijn allemaal vrij maar we willen wel proberen wat te trainen de komende weken. Zaterdag 9 maart is pas de volgende wedstrijd. Geniet van de vakantie en tot de volgende keer!

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!