57'

2e klasse 08

22 september 2018 11:30

Onbekend

Vandaag de eerste competitiewedstrijd van het seizoen tegen Geuzenmiddenmeer MO17-1. Onze ziekenboeg zat vol vandaag dus er was maar één wissel. Ook Martijn was er vandaag niet dus het was opmerkelijk rustig in de dug-out, plek genoeg om te zitten vandaag! Nancy keepte vandaag met een gebroken vinger die zij tijdens de training had opgelopen.  Zij had speciaal nieuwe keepershandschoenen gekocht want de handschoenen die zij normaal aan heeft paste niet over het spalkje.

Wij kenden de dames van Geuzenmiddenmeer nog wel van vorig seizoen. Een goed team wat heel fysiek speelde. En daar zijn wij niet zo van dus helemaal gerust gingen wij niet naar Amsterdam. De wedstrijd begon iets later maar eigenlijk zaten wij er vanaf het begin lekker bovenop. Wij kregen een paar kansen maar deze werden nog niet benut. En zoals zo vaak, zij kregen in de 13e minuut één kans en die vloog er gelijk in. Even niet scherp achterin en het stond 1-0. Wij pakten de draad weer goed op en gingen wat meer over de grond spelen. Dit resulteerde in de blessuretijd van de eerste helft in een prachtig schot van Emily over de keeper, met 1-1 de rust in.

In de rust was het even bijkomen. Allemaal wel tevreden eigenlijk. Nog even wat huishoudelijke zaakjes besproken en wat medische achtergronden bij een neuspiercing, lekker zo, niets aan de hand. De tweede helft begon. We hadden afgesproken dat we scherper zouden starten maar afspreken is toch net iets anders dan doen. Al na 7 minuten ging het mis en kon er een aanvaller van Geuzenmiddenmeer vrij makkelijk scoren. Dat was niet afgesproken. Wij weer vol in de aanval. Links en rechts werd er wat getrapt en geduwd en dit had tot gevolg dat Larissa niet verder meer kon spelen.  een tegenstander had haar op de enkel geraakt en dat deed zeer. Toch de draad weer opgepakt. In de 51e minuut kreeg Emily de bal op de zestien en haalde nog maar eens uit. Weer vloog de bal met een boog over de keeper, het was weer gelijk, 2-2. Vlak hierna kreeg Janna het op haar heupen. Een paar man voorbij en een schot op het doel. Ook hier had de keeper geen antwoord op en de bal vloog er in, 2-3! Maar ja, nog twintig minuten voor de boeg en Geuzenmiddenmeer begon ernstig aan te dringen. Veel chaos op het veld, het werd allamaal wat onvriendelijker, volhouden meiden!

Eén minuut vóór het einde nog een hard schot op ons doel. Na de wedstrijd hebben wij geprobeerd te achterhalen wie dit schot heeft tegen gehouden maar we kwamen er niet uit. Hij ging er in ieder geval niet in. We hebben het gered.

Gewonnen in een uitwedstrijd bij Geuzenmiddenmeer. Heel goed gedaan meiden!  Vandaag gezien dat op het moment dat het nodig is jullie ook fysiek je "mannetje" staan. Er vielen links en recht wat spaanders vandaag maar jullie hebben allemaal doorgezet en jullie hebben de punten binnen gesleept. Ik ben heel trots op jullie!!