20 oktober 2018 11:00

Scheidsrechter

Martin Nijs

Onbekend

Vandaag speelden wij de inhaalwedstrijd tegen FC Almere. Met enige tegenzin hadden wij deze wedstrijd van vorige week naar deze week veplaatst. Probleem was dat FC Almere vorige week niet voldoende speelsters zou hebben. Toen de trainer van FC Almere een taart aanbood als we konden verzetten zijn we gezwicht. De taart werden stroopwafels maar het gebaar was leuk.
We waren niet helemaal compleet vandaag. Babette moest aan het werk, Suzanne is nog steeds geblesseerd en Sylvana was met haar ouders rondjes draaien in de Space Mountain, houd je goed vast Fred! Gelukkig konden wij om onze verdediging weer compleet te krijgen vandaag rekenen op Verren van de MO15-3.  Je hebt goed gevoetbald Verren, bedankt!!
Dan de wedstrijd. Omdat beide ploegen aanvallend wilden spelen ging het spel heen en weer. Aan beide kanten een paar kansen en dat hield het spannend. In de 25e minuut kreeg FC Almere een vrije trap op een mooie plek op ongeveer 20 meter van het doel. Omdat wij de bal niet lekker wegkregen zag een speelster van FC Almere kans om de bal er in te schieten, 0-1.
Eén minuut later. Een goede aanval over rechts en een prima voorzet van Janna, Emily kon de bal doortikken en Tessa kon de bal vanaf de zestien in het doel schuiven. Het duurde even voordat de bal over de lijn rolde maar hij zat er wel in, 1-1!
Vijf minuten later, een speelster van FC Almere kon wat mensen van ons passeren maar toen zij net onze zestien in liep vond Nienke het welletjes. De speelster viel over het uitgestoken been van Nienke en we kregen een penalty tegen. Deze werd goed benut door FC Almere, 1-2. Tot de rust bleef het spel op en neer gaan maar kregen wij geen kansen meer.
Tijdens de rust probeerde ik de positieve puntjes nog even te noemen maar wat jullie betreft was er weinig positiefs te melden. Dit moest veel beter en de tweede helft zou er geknokt gaan worden. Nou, stoere taal maar het ging echt gebeuren.
In de 45e minuut ging Janna er met de bal vandoor, speelde wat mensen uit, was net iets eerder bij de bal dan de keeper en tikte de bal in het doel, 2-2! Een paar minuten later, weer een goeie dieptebal op Janna die vanaf rechts richting het doel rende. Op de rand van de zestien dacht ik nog, "zou je nu al schieten", en ja hoor, een kanonskogel op het doel en de keeper was kansloos, 3-2! Prachtig doelpunt Janna! Na dit doelpunt werd het nog wel spannend. Ook FC Almere kreeg kansen maar op de één of andere manier staan jullie in de tweede helft net iets anders te voetballen en zijn ineens alle ballen voor ons. Ook Nancy heeft er nog een paar gevaarlijke ballen uitgehouden dus de overwinning werd gelukkig binnengesleept.
Al met al een hele prettige middag. Lekker weer, een goede scheidsrechter, veel publiek, een fijne tegenstander om onze tanden in te zetten en een mooi resultaat. Jullie hebben heel goed gevoetbald, vooral de tweede helft! Ik ben weer trots op jullie! Tot volgende week.