Zaterdag 8 december 2018 14.30 uur Sporting Almere MO17-1 - Waterwijk MO17-1 2 - 2

Sporting Almere MO17-1

2 - 2

Waterwijk MO17-1

... (intikker)
23'
59'
67'
... (schot)
70'

2e klasse 08

8 december 2018 14:30

Onbekend

Vandaag speelden wij onze laatste najaarscompetitie wedstrijd tegen Sporting Almere. Samen met Sporting Almere staan wij bovenaan. Zij hebben alleen een beter doelsaldo en nog een wedstrijd tegoed volgende week. Bij winst van ons vandaag staan wij in ieder geval één week alleen bovenaan en dan is het aan hen om volgende week te winnen van Geuzen Middenmeer.  Het wordt dus spannend. Wij spelen niet graag bij Sporting want er is daar altijd wat aan de hand en het team waar wij tegen moeten aantreden ligt ons ook niet zo lekker.  We spreken vooraf met elkaar af om ons niet te veel aan te trekken van alle randverschijnselen maar dat viel nog niet mee. De wedstrijd.
We zijn niet compleet, Rylana is door de griep geveld dus we gaan de strijd aan met drie wissels. Bewust kiezen wij de eerste helft voor de harde wind tegen maar dat geeft wel wat problemen. Sporting valt lekker aan met het windje in de rug en dat zorgt wel voor de nodige druk achterin. Gelukkig kunnen we alle aanvallen afweren en Nancy pakt een paar lastige ballen. Ik sta aan de kant en kijk de klok werkelijk vooruit. was het maar vast rust want dan hebben wij daarna de wind mee. Het gaat heel lang goed maar in de 23e minuut weet een speelster van Sporting toch van afstand te schieten. Het lijkt er op dat Nancy de bal kan pakken maar er zit een lastige stuit in en zij kan de bal niet vasthouden. Dan staat er een speelster van Sporting net op de goede plek en zij kan de bal er in schuiven, 1-0. Dat is jammer maar niets aan de hand. Wij pakken de draad weer op en dat leidt nog wel tot een paar aanvallen maar we worden niet echt gevaarlijk meer. Dan is het rust.
In de rust benadrukt dat wij nu gaan pushen en dat wij net iets feller moeten worden. Dat moet lukken.
In de tweede helft zijn wij constant in de aanval. Eigenlijk komt Sporting niet meer van de eigen helft en het is wachten op een doelpunt van ons. Larissa neemt een paar hele gevaarlijk corners maar die weet Sporting nog net weg te werken. Dan in de 59e minuut een prima aanval over rechts. Een mooie voorzet van Janna en Chyenna komt vrij voor de keeper en schiet. Een beetje via, via maar de bal beland in het doel, 1-1!! We zijn los, de één na de andere aanval richting het doel van Sporting. Het tijdrekken is inmiddels ook begonnen want ouders die aan de andere kant van het veld staan willen de bal niet meer halen als deze wordt uitgeschoten.  Maakt ons niet uit, wij halen de bal zelf wel. In de 67e minuut weer een prachtige aanval over rechts. Lekker rond getikt, een dieptepass van Tessa op Janna en zij weet de bal weer voor te trekken. Larissa staat op de goede plek en zij schiet de bal erin, 1-2!! Dat is lekker, de beer is los, nu doorpakken meiden!! Sporting beseft dat het tussen de vingers doorglipt en probeert in de aanval te gaan maar dit stopt iedere keer in onze verdediging waar Maud, Nienke, Maxine en Frankey werkelijk als tijgers staan tegen te houden. Frankey perst er zelfs af en toe een sliding uit. Dan de 70e minuut. Sporting gooit er nog een dieptepass uit maar niets aan de hand. Frankey ziet dat de aanvaller dik buitenspel staat en ook onze grensrechter Martin steekt de vlag omhoog. Maar de scheidsrechter doet niets. Hij laat doorspelen en Sporting weet te scoren, 2-2!! Protesteren heeft hier geen zin dus dan nog maar een doelpunt er bij scoren. Dat lukt nog bijna maar Sporting begint tijd te rekken. De keepster heeft ineens pijntjes en dat kost tijd. Gelukkig gaat de scheidsrechter daar tijd voor bijtrekken dus niets aan de hand....... toch? Maar nee hoor. Op een teken van de coach van Sporting blaast de scheidsrechter zeker vijf minuten te vroeg af. Met onze hete adem in de nek werd het hen te machtig en pakken zij op deze manier de puntjes.  Zoals ik al zei, er is altijd wat bij Sporting en dat werd vandaag wederom bevestigd. Jammer dat het zo moet, en ja, dan ontstaat er wat tumult na de wedstrijd maar de M.E. hoefde gelukkig niet te komen.
Martijn en ik zijn ongelooflijk trots op jullie!! Jullie hebben de afgelopen maanden hard getraind en je ziet dat tijdens de wedstrijden steeds vaker terug. Als wij op het middenveld gaan tikken dan is er geen houden aan en dat gaan wij na de winterstop verder uitbouwen. Tijdens deze wedstrijd hebben jullie ook weer laten zien dat jullie flexibel zijn en een achterstand weg kunnen werken. Verder zijn jullie één team geworden en nemen jullie het voor elkaar op als het nodig is.  Supergoed gedaan! Maandag sluiten we dit jaar af met een gezellige avond en we pakken de draad weer op na de winterstop. Volgens mij gaan we nog hele leuke avonturen meemaken volgend jaar!! Tot maandag!!