Bekerwedstrijd donderdag 27/09/2018 18.45 uur BFC MO17-1 - Waterwijk MO17-1 0 - 5

BFC MO17-1

0 - 5

Waterwijk MO17-1

35'
Emily Eijpe (schot)
46'
51'
Tessa Molleman (scrimmage)
62'
Amber van Gerven (intikker)
76'

Groep 2 29

27 september 2018 18:45

Onbekend

Vanavond speelden wij de inhaal bekerwedstrijd in Bussum tegen BFC MO17-1.

Jammer genoeg zou de uitslag niet meer van invloed zijn op een mogelijk vervolg van ons bekeravontuur, we zijn al uitgeschakeld, maar we maken netjes af waar wij aan begonnen zijn. Er waren wel wat bijzondere omstandigheden vandaag. Zo ging Tessa na een afwezigheid van een jaar door een nare enkelblessure weer voor het eerst meespelen en was Suzanne ook weer hersteld van een spierblessure en een griepje. Ook Nancy was er weer, ondanks haar nog steeds gebroken vinger.

Aan de bak! De eerste helft waren wij constant in de aanval. Veel kansen maar de bal wilde er niet lekker in. BFC had een hele goede keeper opgesteld vanavond. Pas in de 35e minuut wist Emily de bal er in te schieten. Zou de beer nu los zijn? In ieder geval niet meer in de eerste helft, de ruststand was 0-1. In de rust afgesproken om meer te gaan tikken.

Tegen deze tegenstander zou dat moeten kunnen.  Het ging direct een stuk beter. In de 46e minuut een mooie combinatie door het midden en Emily kwam vrij voor de keeper, een mooi schot en het was 0-2. In de 51e minuut kwam Tessa in het doelgebied in balbezit. Ondanks dat twee speelsters en de keeper haar van de bal probeerden te krijgen wist zij de bal toch over de doellijn te frommelen. 0-3! Van zo'n "come-back" kun je natuurlijk alleen maar dromen. Mooi om te zien dat iedereen blij was voor haar! In de 62e minuut kregen wij een corner en inmiddels waren wij zo zeker van onze zaak dat er nog slechts één speelster van ons in de achterhoede bleef staan. De rest stond voor het doel van BFC. Een goeie corner, een klutsbal en Amber stond op de goede plek. Een droge schuiver in het doel en de stand was 0-4! Het was gedaan.

BFC was op en nu wilde iedereen van ons wel een doelpuntje meepakken. Het was een constante aanvalsgolf van onze kant. In de 76e minuut had Chyenna nog de energie voor één van haar solo's en zij scoorde een prima doelpunt, 0-5, gelijk ook de eindstand. Of toch niet. Een harde uithaal van Robin spatte nog op de lat maar daar bleef het bij.

Een prachtige wedstrijd dames! Het vele publiek langs de lijn hebben jullie echt vermaakt vanavond. Jullie hebben keihard gewerkt en dit mooie resultaat smaakt naar meer! Martijn en ik zijn weer supertrots op jullie!! Nu even bijkomen en herstellen want zaterdag gaan we al weer verder in de competitie. Tot zaterdag!!