Bekerwedstrijd West Frisia/Dindua MO17-1 Waterwijk MO17-2 zaterdag 28 april 2018 14.30 uur 1-1. Waterwijk wint na penalty's

ST West Frisia/Dindua MO17-1

1 - 1

Waterwijk MO17-2

MO17-2, Groep 3 - 3

28 april 2018 14:30

Onbekend

Na onze matige wedstrijd vorige week moesten wij vandaag aantreden voor de bekerwedstrijd tegen West Frisia/Dindua in Enkhuizen. We waren de enige wedstrijd daar op het sportpark en we speelden voor een tribune vol met ouders van beide teams op het hoofdveld. De wedstrijd begon en eigenlijk was er al snel het gevoel dat het niet fout kon gaan. We hadden al vrij snel kansen maar die gingen er net niet in. Nou hebben wij daar de laatste weken wel vaker last van maar vandaag zou de bal er toch wel een keer invliegen. Inderdaad, maar niet bij ons. In de 22e minuut een aanval van West Frisia en de bal vloog er in. Hier hadden wij niet op gerekend. Dan twee minuten later een vrije trap voor ons op een metertje of 35 van het doel van de tegenstander. Noëmy nam de vrije trap. Een goede aanloop, een prachtige bal en rechtstreeks in de kruising van het doel, 1-1!! Of toch niet want de scheidsrechter twijfelt. Nee toch, nee, gelukkig, hij keurt 'm goed!! Poeh, het was even spannend. De rest van de eerste helft gaat het spel heen en weer maar er vallen geen doelpunten. Dan is het rust en gaan wij met een goed gevoel even chillen.
We zijn eigenlijk allemaal wel tevreden. Er worden complimenten uitgedeeld en iedereen is wel oké. De sfeer is ontspannen en zelfs gezellig bij de dug-out. Met veel zelfvertrouwen gaan we aan de tweede helft beginnen. Het is eigenlijk nog wel spannend, maar, waar blijft nou die tweede goal van ons.  Onze verdediging heeft de boel goed onder controle, er komt eigenlijk niemand doorheen. Nog wel een paar linke corners maar die worden goed verwerkt door ons.  Wij zijn ook steeds in de aanval maar we krijgen de bal er niet in. De scheidsrechter laat lang doorspelen maar het lukt niet binnen de twee keer 40 minuten. Dan wordt het penalty's nemen. Wij beginnen. Gaby neemt de eerste en bam, niets aan de hand, 1-0! Dan de eerste van de tegenstander, een kort aanloopje en je ziet het eigenlijk al, dit wordt 'm niet en ja hoor, op de paal, het blijft 1-0 voor ons. Dan gaat Noëmy aan de slag. We verwachten allemaal één van haar bekende kanonskogels maar.....een net iets te rustige aanloop gevolgd door een veel te rustig schotje op de keeper, het blijft 1-0. Dan weer een tegenspeelster. Een goede aanloop maar Fabiënne slaat de bal uit het doel, het blijft 1-0 voor ons. Dan gaat Maud een penalty nemen. Ze legt de bal goed neer, een goede aanloop en ze schiet de bal onberispelijk in,  niets aan de hand, maar..... de scheidsrechter had nog niet gefloten dus hij moet over. En dat gaat minder goed want Maud is even de kluts kwijt en schiet net iets te zacht waardoor de keeper er bij kan, het blijft 1-0! Dan weer een tegenstandster. En ja hoor, ook deze bal houdt Fabiënne uit het doel! Het blijft 1-0.  Dan gaat Larissa een penalty nemen. Een goede aanloop, een mooi schot en ja hoor, 2-0 voor ons. Dan weer de tegenstander. Als zij mist dan is het over. Ze neemt een aanloop, een mooi schot maar ook deze keer weet Fabiënne de bal er werkelijk op een fantastische manier uit te houden. We hebben gewonnen!! Meiden wat een mooie prestatie. Zo maar in de halve finale van de beker!! Vanmiddag hebben jullie op alle fronten goed gevoetbald. Heel hard gewerkt tegen een soms heel vervelende en fysieke tegenstander maar jullie hebben elkaar allemaal goed geholpen. Martijn en ik zijn supertrots op jullie!! Volgende week zijn we vrij, we blijven lekker trainen en pakken over twee weken de competietie weer op. Tot dan!!
Topscorers: Emily 33, Chyenna 17, Janna 12, Lotta 5, Larissa 4, Noëmy 3, Frankey en Robin 2 en Gaby, Sylvana, Maud, Amber, Tessa en Ilse allemaal 1 doelpunt.