Bekerwedstrijd Waterwijk MO17-2 - Roda 46 MO17-2 zaterdag 24 februari 2018 1-0

24 februari 2018 12:00

Scheidsrechter

Storm Berghammer

Onbekend

Het waren Siberische omstandigheden op het Sportpark Rie Mastenbroek bij Waterwijk. Een straffe oostenwind gaf het gevoel dat het 10 graden onder nul was. Gelukkig scheen het zonnetje want anders was het niet te doen geweest. Omdat er een paar speelsters op wintersport waren en ook nog steeds een paar in de ziekenboeg, hadden wij ondersteuning van twee speelsters van de MO17-1, Femke en Kate. Om 12 uur precies floot scheidsrechter Storm voor het begin van de wedstrijd.
Er zat spanning op de wedstrijd en dat was goed te merken. Veel ballen kwamen niet aan, had ook met de sterke wind te maken, en het bleef rommelig. Meestal gaat het dan na een tijdje wel wat beter maar nu bleef het slordig. Veel balverlies en we kwamen er niet lekker in. De tegenstander gelukkig ook niet. Veel ballen over de zijlijn dus op een gegeven moment kreeg je de indruk dat het hier om een handbalwedstrijd ging. Geen noemenswaardige kansen aan beide kanten in de eerste helft. Rust.
In de rust besloten om nog iets aanvallender te gaan spelen. Zij vededigden met vijf verdedigers en daar was lastig door te komen. We probeerden wat sneller aan te sluiten en dat ging wel iets beter. We voerden de druk op en eigenlijk was het wachten op een doelpunt van ons. Maar dat kwam maar niet......... En toen, we hadden de moed al bijna opgegeven en wij stonden aan de kant al te bedenken wie er eventueel een penalty moest gaan nemen, toen dacht Maud, ach, laat ik eens schieten. Een niet eens zo hard schot, door de wind een rare dwarrel gekregen, een keeper die het helemaal verkeerd inschatte en huppekee, de bal zat er in. Precies één minuut voor het einde van de wedstrijd. Mooier kon niet!! De scheidsrechter liet nog aftrappen maar blies direct hierna de wedstrijd af. 1-0 gewonnen, naar de 1/4 finales van de beker, wie had dat gedacht. Heel goed gedaan dames, we zijn ongelooflijk trots op jullie. Afwachten wie de volgende tegenstander wordt maar dit geeft een goed gevoel en veel vertrouwen!! Tot volgende week!
Topscorers: Emily 20, Chyenna 14, Janna 9, Lotta 4, Larissa 4, Robin 2, Ilse 1, Tessa 1, Amber 1, Maud 1.