Zaterdag 12 mei 2018 12.00 uur Waterwijk MO17-2 - Geuzenmiddenmeer MO17-1 2-2

12 mei 2018 12:00

Scheidsrechter

Nicholas van Rooij

Onbekend

Na onze zware bekerwedstrijd van afgelopen woensdag tegen IJsselmeervogels hadden veel meiden vandaag last van verschillende pijntjes en vermoeidheid. Toch maar proberen om er vandaag iets van te maken tegen Geuzenmiddenmeer. Het zonnetje scheen en eigenlijk was het net iets te benauwd vandaag. Toch maar aan de slag. En dat ging best wel goed. In de 3e minuut een aanval over rechts, een inzet die niet goed werd weggewerkt en Larissa kon de bal heel rustig inschuiven, het was al 1-0. Nou, als dat geen fijne middag wordt? Dat viel toch wat tegen want in de 18e minuut kreeg Geuzenmiddenmeer een corner . Niets aan de hand zou je denken want wij trainden de afgelopen weken veel op corners. Zij kennelijk ook want terwijl wij lekker stonden te kijken naar de prachtige corner schoten zij hem er bij de tweede paal in, 1-1! Dat was jammer. Hierna ging het spel heen- en weer en had Nancy, die gelukkig na weken van herstel weer in het doel stond, haar handen vol. Toen was het rust.
In de rust afgesproken om wat rustiger aan de bal te worden en meer de combinaties met elkaar te zoeken. Goed idee! In de 44e minuut resulteerde dit in een prachtige aanval door het midden en Emily kon vrij op de keeper afrennen, een goed schot vanaf de zestien en ja hoor, de 2-1 lag er in! Daar waren we blij mee dus zo gaan we maar verder dan. Oh, toch weer een corner van hen in de 48e minuut. Zal ons geen tweede keer gebeuren maar ja, bij ons is alles mogelijk. Een prima corner, wij weer met open mond de bal volgen, en hup, een tegenspeelster kan de bal er zo inkoppen. Lekker dan, 2-2! Wat is dat toch, wij en corners? Hierna ging het spel weer heen- en weer maar het leverde geen grote kansen op en het bleef 2-2. Jullie hebben allemaal weer heel hard gewerkt ondanks de warmte, goed gedaan!!  Nog wel een heel vervelend moment in de 60e minuut. In een duel om de bal kwam Emily helemaal verkeerd terecht op haar enkel. Heel pijnlijk en we zagen ook direct dat de enkel van Emily dik werd. Geen goed nieuws. Emily is naar het ziekenhuis gegaan en de eerste berichten zijn dat de enkel niet gebroken is maar wat er precies aan de hand is was bij het schrijven van dit stukje nog niet bekend. Wij wensen Emily veel beterschap en hopen dat zij er snel weer bij is.
Zaterdag spelen wij de derby tegen Sporting Almere. Daar spelen wat oude bekenden van ons. Van de week maar even rustig aan met de training, even bijkomen van deze twee pittige wedstrijden. Een fijn weekend en tot volgende week!!!
Topscorers: Emily 35, Chyenna 17, Janna 12, Larissa 5, Lotta 5, Noëmy 3, Robin en Frankey 2 en Ilse, Tessa, Amber, Maud, Sylvana en Gaby allemaal 1.