Zaterdag 19 mei 2018 12.00 uur Waterwijk MO17-2 - Sporting Almere MO17-1 3-1

19 mei 2018 12:00

Scheidsrechter

Nicholas van Rooij

Onbekend

Vandaag stond de wedstrijd tegen Sporting Almere MO17-1 op het programma. Wij hadden twee keer tegen hen gespeeld tijdens de Challenge Cup en dat was niet lekker gegaan. Dus nu werd het tijd om dat recht te zetten. Omdat Sporting ook uit Almere komt waren er veel bekenden in het team van de tegenstander. Maar of het daar nu gezelliger van werd............
Wij begonnen lekker aanvallend maar ook Sporting kreeg kansen. Een paar keer alleen op de keeper af van ons resulteerde niet in doelpunten. Verder bleek dat Sporting fysiek de strijd inging en wij lieten ons daar wel door imponeren. Eén en ander leidde in de 9e minuut tot een schot van afstand op ons doel. Nancy zag de bal te laat aankomen en de bal lag in het doel. 0-1!! Dat was even een domper. De rest van de eerste helft werd er over en weer aangevallen maar dit leidde nergens meer toe.
Dit kon natuurlijk niet zo. Daar waren wij het wel over eens. Wij moesten aan de bak en zelf ook wat fysieker de strijd aan gaan. We waren toch niet van plan om ons zo aan de kant te laten zetten? Vol goede moed begonnen wij aan de tweede helft. En dat werd een heerlijke tweede helft. We waren als herboren. Snelle aanvallen en ook een snel doelpunt. Al na één minuut een mooie aanval en een prima bal op Janna. Janna kwam voor het doel, aarzelde geen moment en schoot de bal knetterhard langs de keeper, 1-1!! Zo moet dat!! Een paar minuten later, weer zo'n mooie aanval en nu werd Chyenna vrijgespeelt voor de keeper. Een lekker schot en ja hoor, 2-1!! Het spel werd nu pittiger maar wij verloren bijna geen duel meer. We zaten veel feller op de bal en de tegenstander was machteloos. In de 69e minuut een afgeslagen aanval en Lotta kwam aan de bal. Zij legde de bal eens even lekker neer en haalde heerlijk uit. Met een soort van bananenbal vloog de bal over de keeper het doel in, het stond 3-1!! Zo, in the pocket, want zoals we nu speelden, zo gingen wij dat niet meer weggeven. Het werd nog even ongezellig. Frankey had haar handen vol aan de spits van Sporting en deze duels werden steeds feller. Nadat de bal al uit was vond deze spits het nodig om Frankey buiten het veld nog even pootje te haken. Gele kaart!! Het werd 10 tegen 11. Toen was het een kwestie van uitspelen en dat lukte. Weer een hele mooie en, gezien het spel de tweede helft, een dik verdiende overwinning. Jullie hebben gestreden voor wat jullie waard waren en jullie hebben ons verwend met hele mooie doelpunten. Al met al een heerlijke middag. Martijn en ik zijn weer trots op jullie!! Volgende week de laatste competitiewedstrijd en dan nog lekker een paar toernooitjes.
Tot volgende week!!
Topscorers: Emily 35, Chyenna 18, Janna 13, Lotta 6, Larissa 5, Noëmy 3, Robin en Frankey 2 en Ilse, Tessa, Maud, Amber, Sylvana en Gaby allemaal 1 doelpunt.