Bekerwedstrijd Amsvorde MO17-1 - Waterwijk MO17-2 zaterdag 27 januari 2018 0-3

Waterwijk MO17-2

MO17-2, Groep 3 - 15

27 januari 2018 10:30

Onbekend

Deze week hadden we de bekerwedstrijd tegen Amsvorde MO17-1 voor de boeg. Door het slechte weer vóór de winterstop was deze wedstrijd verplaatst naar vandaag. Door het slechte weer ná de winterstop hadden wij nog niet volop getraind. Met zes speelsters in de ziektewet en een keeper die de pleisters van de kijkoperatie nog op haar knie had zitten gingen we naar Amersfoort.

Na een korte warming-up wilde Nancy het toch proberen in het doel maar na een minuut of 15 bleek het toch onbegonnen werk. Haar plaats onder de lat werd overgenomen door Frankey. De eerste helft ging gelijk op. Wij hadden van tevoren ingeschat dat Amsvorde een sterke tegenstander zou zijn, dit viel eigenlijk best mee. En...... wat zeker niet onbelangrijk was, wij waren gewoon heel goed vandaag! Fel op de bal, elkaar coachen, lekker overspelen, het zag er goed uit. Eigenlijk hadden wij de beste kansen maar vergaten te scoren.

Vlak vóór het rustsignaal verdraaide Robin haar knie en kon zij niet meer verder. Hierdoor waren de wissels aan onze kant uitverkocht.
Tijdens de rust was iederen enthousiast over het verloop van de eerste helft. De tweede helft hadden we wind mee dus we spraken af om nog meer in de aanval te gaan. Zo gezegd, zo gedaan. Constant ging de bal naar voren en het kon gewoon niet uitblijven, en ja hoor! In de 52e minuut een mooi balletje op Janna, een mooie actie van haar, een schot op het doel en hoppa, 0-1! Tien minuten later, weer een mooi balletje, deze keer op Emily en ja hoor, 0-2! Dat ging lekker!! Nu was het een kwestie van rustig blijven want de tegenstander ging wat meer aanvallen. Maar... er was gewoon niet doorheen te komen bij ons. Waren ze één speelster voorbij dan stond de volgende al weer op de tegenstander te wachten. Gewoon heel goed gevoetbald.

Toen nog een naar incidentje, in een duel om de bal landde een tegenspeelster verkeerd en ging zij heel vervelend door haar knie. Helaas moest zij met een brancard van het veld worden afgevoerd en werd zij naar het ziekenhuis gebracht.
Na dit incident gingen wij verder waar wij gebleven waren en scoorde Emiliy in de 77e minuut nog de 0-3. We hebben gewonnen en zijn weer een ronde verder in het bekertoernooi, wie had dat gedacht? Met een groot applaus van de vele ouders die waren meegereisd naar Amersfoort en de trainers kwamen jullie van het veld. Dit was een wedstrijd om in te lijsten. Goed gedaan!!

Volgende week pakken we de competitie weer op. Nog één inhaalwedstrijd van de najaarscompetitie en dan de week erop gaan we van start met de voorjaarscompetitie. Ik kijk er naar uit!! Tot volgende week!!
Topscorers: Emily 18, Chyenna 12, Janna 6, Larissa 3, Lotta 2, Robin 2, Ilse 1, Tessa 1 en Amber 1.