Waterwijk MO17-2 - Eemnes MO17-1 zaterdag 9 december 2017 12.00 uur 10-0

9 december 2017 12:00

Scheidsrechter

Dylan van Beek

Onbekend

Het weer was bar en boos. In de wijde omgeving werden alle wedstrijden afgelast. Sneeuw, hagel, koude wind, gladde wegen, code geel!! Maar bij Waterwijk was veld 5 dik in orde dus hup, voetballen. Eemnes kwam op bezoek en we wisten dat zij het deze competitie niet makkelijk hadden gehad. Bijna alles hadden zij dik verloren maar ineens hadden zij vorige week gewonnen van AS80. Dus niet onderschatten, misschien waren zij in "the winning mood".
Vanaf de eerste minuut zag het er al goed uit. Vol op de aanval en wij misten een paar kansen. In de 9e minuut een schot van Lotta en daar was de 1-0. Vijf minuten later een schot van Emily en het was 2-0. Ging lekker zo!. Toen in de 21e minuut een corner van ons en Robin kon de bal er intikken, 3-0. In de 28e minuut nog een corner, de bal kwam in de kluts en een speelster van Eemnes schoot in haar eigen doel, 4-0. Het viel af en toe niet mee om het spel vanaf de kant te volgen want dikke sneeuwvlokken dwarrelden op ons neer. Ook de doelpunten kwamen op een onverklaarbare wijze uit de lucht vallen want voor dat wij het doorhadden was het 10-0. Ondanks dat was het echt afzien voor de speelsters. Aan de kant ook en de dug-out liep vol met moeders die een beetje warmte zochten. Al met al best wel knus maar eigenlijk was het gekkenwerk. Gelukkig was daar de rust.
De moeder van Gaby trakteerde in de rust warme chocolademelk en langzaam maar zeker begonnen we weer een beetje te ontdooien. Eigenlijk waren wij wel klaar om de klus af te maken. Wij wel,  Eemnes niet. Zij wilden niet verder spelen. Het was te koud, wij waren toch veel beter en zij zagen het helemaal niet meer zitten. Sommige speelsters waren zelfs al omgekleed. Na wat overleg met de trainer van Eemnes besloten om het hier bij te laten. De overwinning was voor ons.
Wij vonden het echt jammer dat het zo moest eindigen. Wij hadden graag nog door gegaan omdat wij door al de trainingen en wedstrijden de afgelopen weken in de regen aardig doorgewinterd waren geworden. Maar goed, puntjes in de tas en op naar de volgende wedstrijd. Volgende week een lastige bekerwedstrijd in Amersfoort. We gaan ons best doen. Tot volgende week!!
Topscorers: Emily 16, Chyenna 12, Janna 5, Larissa 3, Lotta 2, Robin 2, Ilse 1, Tessa 1 en Amber 1.