Waterwijk MO17-2 - Victoria MO17-1 zaterdag 11 november 2017 12.00 uur

Victoria MO17-1

MO17-2, 2e klasse 9

11 november 2017 12:00

Onbekend

Na twee nederlagen de afgelopen weken waren wij wel weer toe aan wat succes. Met een wedstrijd tegen Victoria MO17-1 voor de boeg, zij zijn bijna koploper in de poule, wederom op echt gras en weer met regen waren we niet echt gerust op een goede afloop.  Dit zijn niet onze favoriete omstandigheden. Veel liever spelen wij op kunstgras bij een lekker temperatuurtje en een zonnetje, maar ja, we wonen nu eenmaal in Nederland dus niets aan te doen.
De eerste helft was het pompen of verzuipen. Victoria speelde heel technisch en het was merkbaar dat zij al een tijd samenspeelden want veel acties gingen als vanzelf. Wij waren steeds te laat bij de bal of stonden niet goed vrij om aangespeeld te worden. Toen in de 8e minuut een steekbal op hun spits en zij kon heel makkelijk scoren, 0-1.  In de 12e minuut een afstandsschot en daar was het al 0-2. Dat ging snel. We moesten hier even iets aan doen. Even een aanvaller terug naar het middenveld en toen raakte het spel in evenwicht. Over en weer eigenlijk geen kansen meer. De laatste minuut vóór de rust een vervelende botsing tussen Nienke, Gaby en een tegenspeelster. Gevolg, Nienke geschrokken, Gaby last van haar bovenbeen en de tegenstander naar de EHBO. Gelukkig liep het goed af en ook Gaby kon gewoon doorspelen.
In de rust even de koppen bij elkaar en een list bedacht. Nou ja, list, het moeste gewoon feller en we moesten meer naar voren spelen. En ja, dat pakte op een gegeven moment goed uit, prima zelfs. We waren de tweede helft veel feller op de bal en dat ging zich uitbetalen. In de 77e minuut een goede bal op Emily, alleen op de keeper af, verre hoek, doelpunt!! De 1-2 was gemaakt. Het zou toch niet, echt wel! Twee minuten later, een mooie voorzet op Emily van Robin, weer de verre hoek en ja hoor, 2-2! Nog twee minuten, het kan nog. Allerlaatste minuut, een balletje op Chyenna, alleen op de keeper af, mikken op de verre hoek, helaas, net even verkeerd geraakt en de bal gaat naast. Oh oh, wat spannend. Toen het eindsignaal. Meiden wat hebben jullie goed gespeeld de tweede helft. Op karakter hebben jullie er een gelijkspel uitgesleept. Prima gedaan!! Volgende week zijn we vrij, een fijn weekend en tot maandag op de training!
Topscorers: Emily 14, Chyenna 11, Janna 4, Larissa 2, Ilse 1, Robin 1, Tessa,1 Lotta 1 en Amber 1.