Facebook Toestaan Niet toestaan

Waterwijk MO17-2 - Nederhorst Den Berg MO17-1 zaterdag 4 november 2017 12.00 uur

Onbekend

Vandaag tegen de koploper van dit moment. Nederhorst Den Berg, een tegenstander met een team wat bestaat uit allemaal grote meiden. Fysiek zal dat een uitdaging worden maar daar moeten wij het ook niet van hebben. Wij zijn van de snelheid en het tikken met de bal dus we gaan er voor. De wedstrijd begint en eigenlijk pakken we gelijk de aanval. Dat gaat prima tot het zestien meter gebied van de tegenstander, een paar schoten op het doel, ook van grotere afstand maar helaas, de bal wil er niet in. Veel buitenspel van onze aanvallers, zo gedreven om op de vele dieptepasses in te gaan dat er vaak net te snel wordt gestart met lopen, jammer want dat is wel een sterk wapen van ons. Dan de 20e minuut, een goede aanval van Nederhorst en de bal vliegt er in, 0-1. Jammer maar we pakken de draad gelijk weer op. Een corner, Amber staat op de goede plek en scoort haar eerste doelpunt, 1-1. Dan wordt het in de laatste minuut van de eerste helft toch nog 1-2 vanuit een corner van de tegenstander. In de rust even wat geschoven in het veld en weer ten strijde. Dat pakt toch niet lekker uit want al snel is het 1-3 en 1-4 door een misverstand achterin en weer een corner. Daar zijn wij dus niet scherp op. Als het dan ook nog 1-5 wordt vinden we het welletjes. De messen worden geslepen en wij gaan ook fysieker de strijd aan en zitten er bovenop. Dit leidt direct tot de 2-5 en 3-5, twee mooie doelpunten van Emily. De sfeer wordt grimmig en er wordt heen en weer wat geroepen. Ook aan de kant is de gezelligheid ver te zoeken en gaan ouders zich met het spel bemoeien. En dat is nooit de oplossing. De speelsters laten zich hierdoor beïnvloeden en dat leidt niet tot beter voetbal. En dat was jammer want we hadden de sleutel gevonden en hadden nog langszij kunnen komen. Omdat dit uitbleef maakte Nederhorst de 3-6 en waren zij vanmiddag de ploeg die het laatst lachtte. Heel jammer want dit was zo'n wedstrijd die alle kanten op kon. De inzet was er zeker maar we hebben onze energie misschien op sommige momenten bij de verkeerde dingen verspild. Maakt niets uit, we gaan lekker door op de ingezette weg, we trainen prima en binnenkort valt het kwartje en dan gaan we op zaterdag ook steeds makkelijker spelen. En fijn weekend en tot volgende week!
Topscorers: Emily 12, Chyenna 11, Janna 4, Larissa 2, Amber 1, Ilse 1, Lotta 1, Robin 1 en Tessa 1.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!