Zaterdag 1 haalt eerste periodetitel binnen

16 maart 2022 9:45

Het inhaalduel in de tweede klasse A tussen Waterwijk en Aalsmeer is een overwinning voor de Almeerders geworden. De ploeg van Ben Vis veroverde hiermee de eerste periodetitel. Jerold Promes werd de gevierde man door aan het eind van een zinderende wedstrijd de 1-0 te scoren.

Waterwijk wilde vanaf het begin de toon aangeven maar liep tegen een tegenstander op die ook heel duidelijk met winst van het veld wilde.  Na verkeerd uitverdedigen van FC Aalsmeer kwam Ryannique Inge een op een te staan tegen de keeper van Aalsmeer, maar de bal ging helaas naast. Na ongeveer een half uur spelen moest aanvoerder Jimmy de Haas met een blessure het veld verlaten, hierna werd FC Aalsmeer iets sterker en dit resulteerde dan ook in een mogelijkheid. De bal verdween echter hoog over het doel van de goed keepende Gianni Hermans. De teams gingen de rust  in met een 0-0 stand. Kort voor de rust had Aalsmeer nog een aardige kans maar De Vreugd schoot van vier meter hoog over.

Bevrijdende treffer

Na de rust eenzelfde wedstrijdbeeld, de eerste 10 minuten had FC Aalsmeer een licht overwicht zonder dat dit echte kansen opleverde. Waterwijk kwam later meer voor het doel van de gasten maar achterin bij Aalsmeer was men attent. De laatste twintig minuten ging Waterwijk met enkele verse krachten vol voor de overwinning. FC Aalsmeer had moeite met het fysieke spel van de thuisclub. Ongeveer tien minuten voor tijd wist Jerold Promes uit een hoekschop de bevrijdende 1-0 te maken. De inzet werd nog wel gestopt door doelman van der Wiel maar de rebound was te veel voor de goalie. De slotfase was nog even hectisch waarbij Desmond Mensen een bal van de doellijn moest halen. Verder werd FC Aalsmeer niet meer gevaarlijk en kon Waterwijk het feestje vieren met de in grote getale aanwezige supporters.