Zaterdag 1 verslaat OSV in een vermakelijk duel

7 maart 2022 9:30

Waterwijk heeft zaterdagmiddag een overwinning geboekt op bezoek bij OSV. De bezoekers gingen met een 1-3 zege naar huis.

De ploeg van Ben Vis kwam goed uit de startblokken. Waar het OSV niet lukte om de tegenstander onder druk te houden, slaagde Waterwijk erin om op een 0-2 voorsprong te komen. Lesley Vlieger en Douwe Willemars waren de makers van de treffers, terwijl Ralph Schipperijn voor beide assists zorgde. In de slotfase van de eerste helft kreeg OSV nog een aantal grote kansen, maar de stand bleef op 0-2 steken.

Na rust ging OSV nadrukkelijk op zoek naar de 1-2 die al snel viel. Nicky Roele was de maker van het doelpunt en bracht zijn ploeg terug in de wedstrijd. OSV bleef vervolgens de druk opvoeren om de gelijkmaker te forceren, maar kreeg vlak voor tijd alsnog de deksel op de neus. Uit een counter was het Ryannique Inge die de bal tegen de touwen aanschoot en zijn ploeg naar een 1-3 overwinning leidde.

“We mogen trots zijn op wat we vandaag hebben laten zien”, liet Waterwijk-trainer Ben Vis na afloop weten. “OSV is een ploeg die leuk voetbal laat zien en is daarom niet eenvoudig om van te winnen. We hebben het vandaag echter goed gedaan.”

De nederlaag zorgde bij Maurice Renger logischerwijs voor teleurstelling. “Het is jammer dat we in de tweede helft de deksel op onze neus kregen, want ik had het gevoel dat er meer in zat. Ik ben echter tevreden over wat de jongens hebben laten zien.”

Tekst: Jordi Smit / Het Amsterdamsche Voetbal