Zo-JO19-1 ziet Sp. Martinus kampioen worden

27 februari 2022 18:00

De laatste wedstrijd in de competitie moest de beslissing brengen wie er kampioen zou gaan worden in de JO19 zondag hoofdklasse.

En nee ... het was geen kampioenschapswedstrijd van onze jongens van de Zo-JO19-1 maar wel voor hun tegenstander Sporting Martinus 😄.

Sporting Martinus moest winnen om in punten gelijk te komen met DIOS. Sporting Martinus had al veruit het beste doelsaldo van alle teams en scoort gemiddeld meer dan 6x doelpunten per wedstrijd. Een 'simpele' overwinning zou dus volstaan.

Voor onze jongens veranderde er niets en ongeacht de uitslag blijven ze keurig in de middenmoot staan.

De stevige frisse zuidenwind stond in de lengterichting over het hoofdveld en daar hadden beide teams het vaak lastig mee.
UIteraard begon Sporting Martinus zeer fanatiek (wind tegen) en wilde zo znel mogelijk de wedstrijd beslissen maar onze jongens bleven zich met hand en tand verzetten. Vaak op het randje en soms erover.

Sporting Martinus kreeg de nodige kansen in de 1e helft maar wisten deze niet te benutten op 1-tje na, de 0-1 dus. Waterwijk kwam (wind mee) nauwelijks in de buurt van het doel van Sporting Martinus: 0 kansen, 0 schoten tussen de palen en 3x schoten 'richting' doel.

In de 2e helft nam de nervositeit, leek het wel, een klein beetje toe bij Sporting Martinus en kwam Waterwijk meer en meer opzetten en ook beter in hun spel. Het was geen 1-richtings verkeer meer en Sporting Martinus kreeg het ook defensief moelijker.
Sporting Martinus verzuimde echter wel om snel de beslissende 0-2 treffer te maken en dus bleef het spannend want een doelpunt van Waterwijk hing een beetje in de lucht.
Maar via een afgeslagen aanval van Waterwijk scoorde Sporting Martinus toch halverwege de 2e helft uit een razendsnelle counter en dat zorgde voor een enorme opluchting aan Amstelveense kant en meegereisde fanclub. Waterwijk gaf niet op en bleef proberen om de eretreffer op het scorebord te krijgen, maar helaas ...

Uiteindelijk scoorde Sporting Martinus vlak voor tijd ook nog de 0-3 en kon, na deze toch wel terechte overwinning, hun kampioensfeestje gaan vieren.

Sporting Martinus promoveert naar de 4e divisie en neemt waarschijnlijk de plaats in van onze zaterdag JO19-1 die helaas op een degradatie plek is geeindigd in de 4e divisie.

Bij deze feliciteren we Sporting Martinus Zo-JO19-1 met hun kampioenschap en wensen ze veel succes in de voorjaarscompetitie.

Meer foto's? Bekijk de foto-slideshow hieronder of op fotowebsite Flickr.

270222: Zo-JO19-1 - Sp. Martinus Zo-JO19-1, 0-3