MO19-2 verslaat FC Almere

27 februari 2022 8:00

Op een zeer rustig (voorjaarsvakantie) zonovergoten sportpark Rie Mastenbroek waar slechts 2x wedstrijden in de middag gespeeld werden heeft de MO19-2 in een leuke sportieve vriendschappelijke wedstrijd met 2-0 gewonnen van FC Almere.

Beide teams deden niet (veel) voor elkaar onder al waren de 100% kansen schaars in de 1e helft.. En kwam er toch een halve kans of afstandsschot dan stonden de 2x uitstekende keepsters daar waar ze horen te staan, namelijk in de weg.

Toch namen de Waterwijk meiden halverwege de 1e helft een voorsprong. Een op het oog ongevaarlijke voorzet van rechts werd bij de 1e paal dusdanig gekunsteld van richting veranderd door een FC Almere verdedigster dat de bal, onhoudbaar voor de keepster, verdween in de bovenhoek. Achteraf gezien was het dus een levensgevaarlijke doelgerichte voorzet 😂.

Helaas moest er vlak voor rust een FC Almere speelster met een waarschijnlijk op het eerste gezicht vervelende blessure naar de kant. Hopelijk valt het mee.

In de 2e helft kwamen er aan beide kanten wel wat meer kansjes. 'Onze' meiden hadden (in mijn niet geheel objectieve waarneming) een licht veldoverwicht en kwamen steeds vaker voor het doel van FC Almere echter bleven de counters van FC Almere dreigend.

De druk op het doel van FC Almere nam toe en dat resulteerde in een fraaie, ook zonder VAR duidelijk waar te nemen, handsbal en dus strafschop. Deze werd feilloos in de rechterhoek gedeponeerd, 2-0 en de wedstrijd leek gespeeld.

FC Almere kreeg toch nog een uitgelezen kans op een doelpunt en om de eer te redden, maar het mocht niet zo wezen. Waterwijk hield de deur op slot en de overwinning was binnen.

In de voorjaarscompetitie doen de meiden het uitstekend in de 1e klasse en draaien lekker bovenin mee. Volgende week opnieuw spelen tegen 'groen' maar dan in Amstelveen, succes.

Meer foto's? Bekijk de foto-slideshow hieronder of op fotowebsite Flickr.

260222: MO19-2 - FC Almere MO19-1, 2-0