Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Interview met Jannis van der Lijcke, hoofd jeugdopleiding Waterwijk

14 december 2018 14:00


Wij hebben de afgelopen jaren enorme stappen op voetbaltechnisch gebied gezet. Natuurlijk heeft dat te maken met goede trainers. Onze trainer van Onder 17 heeft TC 2. De trainers van de overige jeugdselecties hebben minimaal TC 3. Ook hebben we een aparte keeperstrainer én een een scoutingteam aangesteld voor de jeugd. Daarnaast hebben wij ook een commercieel manager aangesteld. Mede hierdoor kunnen de faciliteiten verbetert worden.

,,Maar het sleutelwoord van ons succes? Communicatie. Heel veel met elkaar praten, goed luisteren, goede plannen doorvoeren en slechte plannen afblazen. Bovenal willen wij open, aanwezig en herkenbaar zijn. Dan zie je dat mensen enthousiast worden. Vertrouwen krijgen in wat ze doen. Met als gevolg dat beleidsplannen gaan leven. Het wordt van de mensen zelf.

,,We hebben zowel een hoofd jeugdopleiding onderbouw als bovenbouw. Ik sta daarboven als algemeen hoofd jeugdopleiding. Voor volgend seizoen denken we er over na om iemand voor de middenbouw aanstellen. Dan is straks op elke trainingsavond iemand van ons aanwezig.

,,Waterwijk wil de beste amateurclub van Almere worden én blijven. Daarom werken we bijvoorbeeld samen met FC Almere City. We kijken regelmatig bij hen in de keuken, spelen met onze jeugdteams vriendschappelijke duels en organiseren samen selectiewedstrijden. Zowel Waterwijk als Almere City profiteert daarvan. Geen enkel regionaal talent kan meer ‘ontsnappen’. Bovendien voetballen wij inmiddels op een vrij hoog niveau. Het zorgt ervoor dat steeds meer talenten bij ons willen spelen.

,,Je hoort vaak dat spelers een team op het veld moeten vormen. Dat geldt ook voor ons als clubleiding en (jeugd)trainers. We moeten samenwerken. Dat doen wij bijvoorbeeld door teams van dezelfde leeftijdscategorie gelijktijdig te laten trainen. Komt een collega een speler tekort, dan kun je meteen zoeken naar een oplossing. Of als een jongen uit Onder 17-2 uitblinkt, kun je hem laten meetrainen met Onder 17-1. Vaak hoor je dat jeugdtrainers van dezelfde vereniging elkaar vliegen afvangen. Terwijl je door goed contact dingen meteen probleemloos kunt regelen.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!