Clubgebouw verbouwing - ASC Waterwijk

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Clubgebouw verbouwing

13 Januari 2022 (Facebook):

Zaterdag 130122 is in klein gezelschap de heropeningssteen in de nieuwbouw geplaatst.

 

20 December 2021 (Nieuwsbrief):

Oplevering gebouw.

We zijn blij te kunnen melden dat 16 december het gebouw door de Gemeente aan de club is overgedragen en dus is opgeleverd. Het is op een aantal kleine opleverpunten na klaar. Deze worden tot uiterlijk 8 februari opgelost.

Helaas is de aan de nieuwbouw aansluitende bestrating nog niet klaar: dit hoort niet in het verbouwingsplan en wordt door de Gemeente apart opgepakt.

verbouwing.jpg

Nu moeten wij als club nog een aantal zaken regelen. Daarvoor zijn wij o.a. nog op zoek naar een tegelzetter binnen de vereniging. Ken of ben jij tegelzetter? Stuur dan even een mailtje naar penningmeester@waterwijk.nl dan kunnen we bespreken wat er nog moet gebeuren.

En denk jij dat je je stierlijk gaat vervelen tijdens de winterstop? De spullen uit de containers kunnen het gebouw weer in en sommige ruimtes zijn casco opgeleverd en daar moeten nog een aantal zaken in gebeuren. Zin om mee te helpen? Op donderdag 23 december kunnen we goed hulp gebruiken met het uit de containers halen van de spullen. Ook moeten er een aantal dingen schoongemaakt worden.

Meld je aan via parkbeheer@waterwijk.nl of kom naar de club.


5 November 2021 (Nieuwsbrief):

Zaterdag 23 oktober hebben we voor het eerst de kantine een beetje in gebruik kunnen nemen, maar jullie hebben het zelf ook al gezien: de verbouwing is verre van klaar. De eerstvolgende oplevertermijn die we vernomen hebben is week 47. Dat is al over drie weken en er moet nog veel gebeuren dus we hopen dat het goed komt.  Zelf gaan we door met het deel wat we zelf moeten regelen: het in orde maken van de kantine, keuken en oude bestuurskamer. De wanden van deze ruimtes zijn afgelopen week gestuct, de schilder gaat aankomende week van start om alles netjes te maken. Ondertussen zijn we de tafels in elkaar aan het zetten: Hans Visser heeft samen met Bauke Boersma al zes tafels gemaakt van het hout van de oude kleedkamerbanken. Er volgen hiervan nog vijf tafels. De EHBO is inmiddels nog wat provisorisch gehuisvest in de uiteindelijke EHBO ruimte, dus die zit nu wat ruimer in zijn jasje. Mocht je hier onverhoopt moeten zijn zul je zien dat er twee nieuwe behandeltafels zijn. Deze hebben we deels gesponsord gekregen van onze partner Veel Beter.

ehbo.jpg


15 September 2021 (Nieuwsbrief):

Het seizoen is twee weken vol van start: bijna alle teams zijn bekerwedstrijden aan het spelen, het is gezellig druk op het park, iedereen is weer blij om te kunnen trainen en spelen.

Een paar weken geleden berichtten we jullie over de vertraging die de verbouwing heeft opgelopen en dat de opleverdatum eind oktober zal zijn. Helaas moeten we aangeven dat op we op dit moment geen helderheid kunnen krijgen of deze opleverdatum gehaald wordt en wat dan wel de definitieve opleverdatum is.

Met onze bijna 100 teams die elke week trainen en ongeveer 40 wedstrijden op zaterdag en 20 op zondag moeten we natuurlijk door en kunnen we niet blijven ‘kamperen’. Om zaken wat gestroomlijnder te laten verlopen gaan we het volgende doen:

 • De EHBO verhuist naar beneden, naar kleedkamer 4 (meest rechtse bij veld 2)
 • We gaan de kleedruimte 5 (om de hoek bij veld 1) ook in gebruik nemen op wedstrijddagen. Die is niet verder af dan kleedkamers 1 en 4, maar dan hebben we iets meer omkleedruimte
 • Achterin de doucheruimte van kleedkamer 4 plaatsen we de opslag van de kantine, zodat we meer voorraad in huis hebben en we niet halverwege een drukke zaterdag of zondag zonder zitten
 • De kledinguitgifte is dan ook voortaan uit kleedkamer 4 (nog steeds op donderdagavond en zaterdagochtend)
 • We gaan nog een tent naast veld 2 zetten
 • We huren een extra container voor opslag van trainingsmaterialen
 • We gaan de spullen die nu in de opslag staan herindelen, zodat we de spullen uit de oude bestuurskamer en keuken daarheen kunnen verhuizen
 • We gaan zelf verder met de werkzaamheden die wij uit kunnen voeren: het schilderen van de kasten in de nieuwe bestuurskamer en het tegelen van een stukje nieuwe muur in de keuken.

Hiermee is de oude kantine vrij voor bouwwerkzaamheden die hopelijk snel plaats gaan vinden.

Uiteraard hebben wij richting de Gemeente ons ongenoegen geuit over de staat van de verbouwing, we hebben wekelijks, bijna dagelijk contact. 

Op de site zien jullie foto’s van hoe het gebouw er op dit moment van binnen uitziet, zodat er enig idee is van de vorderingen. Als het eenmaal af is, wordt het namelijk wel echt mooi. Daarnaast staat er ook een overzicht  van de status van de verbouwing, waarop we wekelijks zullen bijhouden wat er in de afgelopen week is gedaan, zodat daar ook wat meer inzicht over is.

Voor het verhuizen van de spullen kunnen we hulp gebruiken! Heb je zin om mee te helpen, meld je dan aan via parkbeheer@waterwijk.nl

Namens het Bestuur,
Barbara Zwijsen

WhatsApp_Image_2021-09-13_at_08.46.04.jpeg WhatsApp_Image_2021-09-13_at_08.46.03.jpeg

WhatsApp_Image_2021-09-13_at_08.46.02_1.jpeg WhatsApp_Image_2021-09-13_at_08.46.01.jpeg

WhatsApp_Image_2021-09-13_at_08.46.02.jpeg

 


24 Augustus 2021:

verbouwing-2.jpg


17 Augustus 2021 (Nieuwsbrief):

Hoewel de verbouwing in eerste instantie goed van start is gegaan, hebben jullie wellicht al gemerkt dat er de laatste 3 maanden weinig voortgang wordt geboekt. 
 
Dat heeft een aantal oorzaken: 
1. De bouwtekeningen van de onderbouw blijken niet accuraat te zijn: er zijn bouwkundige constructies op plekken waar ze op tekening niet staan en andersom. Daardoor is in eerste instantie vertraging opgelopen: bestelde steunbalken bleken niet te kunnen steunen op punten die wel op de tekening stonden en moesten opnieuw besteld worden en er moesten oplossingen bedacht worden voor constructies op plekken waar die niet verwacht waren. 
 
2. Het lukt de aannemer niet om aan voldoende gekwalificeerd personeel te komen. Door de vertraging opgelopen door de verschil in bouwtekening en werkelijkheid konden bouwvakkers niet aan de slag en zoals jullie weten is er overal tekort aan bouwvakkers, dus die zijn inmiddels ergens anders bezig. Goede vervanging is niet zomaar gevonden.
 
Al met al levert dat een verwachte opleverdatum van eind oktober 2021 op. 
 
Wat betekent dit concreet? 
Het eerste doel is dat eind week 38 (28 augustus) de rechterkant van de onderbouw (kleedkamers bij veld 2 en EHBO-ruimte) gedeeltelijk gereed zijn voor ingebruikname. Deze 4 kleedkamers kunnen we dan aan de bezoekende teams aanbieden als omkleedruimte. Er kan nog niet gedoucht worden. Kom zelf zoveel mogelijk omgekleed naar de club.
 
We blijven uiteraard de hele tijd in gesprek met de gemeente hierover, maar het is even niet anders. Ook wij zijn teleurgesteld over de gang van zaken, maar we hopen dat we op jullie flexibiliteit kunnen rekenen.

De kantine is uiteraard ook nog niet open. Gelukkig hebben we onze verkoopkar, meteen rechts naast de ingang bij veld 2 staan. Vanuit daar wordt tijdens trainings- en wedstrijddagen drank en eten (tosti's, broodjes) verzorgd. Vanaf 5 september komt onze sponsor Touber ook met zijn frietkar erbij staan. Vanuit de kar wordt ook de limonade voor tijdens de wedstrijden verzorgd. We kunnen maar met twee mensen in de kar tegelijk werken, dus we hopen op jullie begrip als het even wat langer duurt. 

17 Juni 2021 (Nieuwsbrief):

De verbouwing vordert gestaag, helaas wel langzamer dan gehoopt. Als het laatste fluitsignaal geklonken heeft kunnen we het gebouw echt niet meer gebruiken: dan wordt het water afgesloten en ook de toiletten boven gesloopt. Het kan zijn dat we het gebouw op 9 augustus nog niet in gebruik kunnen nemen...

Naast het werk wat de aannemer verricht zijn er ook zaken die wij zelf moeten doen: er is een stuk wand in de keuken bij gekomen: dat moet betegeld worden, kasten in de oude bestuurskamer moeten geschilderd worden, plafond in oude bestuurskamer gehangen, vloertje gelegd: allerlei grote en kleine klusjes. 

Nu zijn Bauke Boersma en Hans Visser enorm handig, maar ze kunnen zeker hulp gebruiken! Heb je zin en tijd: meld je aan via parkbeheer@waterwijk.nl 


3 April 2021 (Nieuwsbrief):

Wat kost dat nou, zo'n verbouwing?

Het nieuwe gebouw krijgt steeds meer vorm, langzaam maar zeker worden de contouren zichtbaar. Hoe zit het eigenlijk met de kosten van deze verbouwing?

De Gemeente verbouwt voor ons de kleedkamers en heeft daarvoor in 2017 budget vrijgemaakt. Helaas blijkt dan in 2020 dat dit budget niet meer helemaal toereikend is voor zo'n ingrijpende verbouwing. Daarom hebben zij op de oorspronkelijke plannen een aantal bezuinigingen doorgevoerd.

Zo was besloten om per doucheruimte een douche minder te plaatsen (3 in plaats van 4) en de schrobputjes in de kleedkamer weg te laten. Dat zagen wij als club niet zitten, dus wij hebben verzocht om dit toch uit te voeren. Die kosten zijn voor ons.

Daarnaast levert de Gemeente de ruimte boven de kleedkamers casco op: alleen de muren en het dak. Welke kosten zijn dan voor ons?

 • Nieuwe toiletgroep boven en slopen oude
 • Vloer kantine en nieuwbouw boven
 • Plafond kantine en nieuwbouw boven
 • Schuifpui kantine en nieuwbouw boven
 • Electra toiletten, kantine en nieuwbouw boven
 • Nieuwe bar in de kantine
 • Vernieuwing bestaande terras (nieuwe tegels)
 • Uitbreiding terras richting veld 2

We proberen geld te besparen door zoveel mogelijk sloopwerk zelf uit te voeren (plafond en vloer in kantine), maar de constructie laten we echt aan de aannemer over. Al met al een ingrijpende verbouwing die aardig wat kost. Gelukkig hebben we gespaard!


Stand van zaken tot 2 april 2021:

95.JPG94.JPG

93.JPG92.JPG

91.JPG90.JPG

89.JPG88.JPG

87.JPG86.JPG

85.JPG84.JPG

83.JPG82.JPG

81.JPG80.JPG

79.JPG


Stand van zaken tot 6 maart 2021:

78.JPG77.JPG

76.JPG75.JPG

74.JPG73.JPG

72.JPG71.JPG

70.JPG69.JPG

68.JPG67.JPG

66.JPG65.JPG

64.JPG63.JPG

62.JPG61.JPG

60.JPG59.JPG

58.JPG57.JPG

56.JPG


27 februari 2021 (nieuwsbrief):
De verbouwing gaat gestaag door. Alles heeft even stilgelegen tijdens de sneeuw- en vorstperiode, maar daarna is de aannemer weer voortvarend aan de slag gegaan. Op dit moment is de fundering bijna volledig gestort en wordt het leggen van de vloerplaten voorbereid. Het is al duidelijk te zien hoe groot de uitbouw gaat worden! De verwachting is dat eind maart al het dak op de nieuwbouw gelegd kan worden.
 

Voor de nieuwe inrichting van de kantine zijn we in gesprek met een interieurarchitect die een voorstel gaat doen naar aanleiding van het wensenlijstje wat samen met de kantinecommissie is samengesteld.


28 januari 2021:

Het slaan van de eerste paal ten behoeve van de nieuwbouw

 

27.JPG 30.JPG

33.JPG36.JPG

34.JPG39.JPG

 43.JPG

54.JPG 48.JPG

 


16 januari 2021:

De verbouwing verloopt nog steeds voorspoedig: vanuit veld 1 gezien worden de kleedkamers aan de linkerkant van het gebouw inmiddels gemetseld. Aan die zijde komen ook de nieuwe toiletgroepen. Dat zal deze week klaar zijn, waarna de installateur aan de gang kan met het aanleggen van water en elektra.

Rechts van het gebouw verwijdert de aannemer deze week de bestrating en zal de week daarna het heien gaan beginnen voor de nieuwe uitbouw.


4 januari t/m 9 januari 2021:

17.JPG

19.JPG 18.JPG

21.JPG 20.JPG

23.JPG 22.JPG

 


10 december t/m 20 december 2020:

De verbouwing verloopt op dit moment voorspoedig: vanuit veld 1 gezien zijn de kleedkamers aan de linkerkant van het gebouw gesloopt. Ook de trap die naar de kantine leidde is inmiddels verwijderd. Deze trap zal vervangen worden door een trap met een bordes halverwege.

De bouw ligt op dit moment stil tot 4 januari. Afgelopen maandag is de bouwplaats ingericht met de bouwketen die nodig zijn tijdens de bouw. Op 4 januari worden de kozijnen geplaatst voor de kleedkamers aan de linkerkant van het gebouw. Op 5 januari komt de metselaar. Dan wordt ook een begin gemaakt met de sloop van de 2e fase (de rechterkant van het gebouw). Vanaf dat moment wordt de gehele onderbouw afgesloten van water en elektra.

In de tussentijd hebben Hans Visser en Bauke Boersma samen met andere parkbeheervrijwilligers bouwmaterialen in veiligheid gebracht die wij later wellicht weer nodig hebben: de kasten uit het ballenhok, maar ook de lockers die buiten tegen de muren stonden zijn gedemonteerd en deels al verplaatst.

1.JPG   2.JPG

 


 7 december 2020:

Klaarmaken bouwterrein

slopen_1.jpg Bouwhekken.jpg 

Slopen_2.jpg

Start sloopwerkzaamheden


Heien_1.jpg Heien2.jpg

Heien 1e fase

 


7 December2020:
 

30 November 2020:

700-Views.jpg

201-Eerste-verdieping---concept.jpg


20 November 2020:

In de afgelopen weken zijn we met hulp van een aantal vrijwilligers druk bezig geweest met het leeghalen van de opslagruimtes beneden. De EHBO is verplaatst naar de bestuurskamer, de kleding is in opslag bij het Sportpaleis en de wasmachines, het gereedschap en de lijn machine is in de container opgeslagen. Dit alles ter voorbereiding op de verbouwing die 30 november gaat beginnen met het inrichten van het bouwterrein.

Donderdag 19 november was er een eerste overleg met de beide aannemers en de Gemeente, waarbij de planning is doorgenomen. De installateur is inmiddels al wel flink aan de gang gegaan met de voorbereidingen, waardoor we aan de kant van veld 2 op dit moment binnen geen verlichting meer hebben. De salmonella-beveiliging is van de waterleiding af, maar omdat we toch voorlopig niet mogen douchen is dat geen bezwaar.

Volgende week donderdag wordt er een extra container geplaatst naast de container bij de puppybak; zodat we meer ruimte hebben om spullen op te slaan voor tijdens de verbouwing.


23 Oktober 2020:

In opdracht van de Gemeente Almere starten we aanstaande november met een prachtig renovatie- en nieuwbouwproject bij Almeerse SportClub Waterwijk. ASC Waterwijk is in 1984 opgericht door bewoners uit Waterwijk en Kruidenwijk. In de eerste 15 jaar waren de meeste leden voornamelijk afkomstig uit deze wijken, maar door de forse groei die Almere heeft doorgemaakt, is de samenstelling van de leden inmiddels een stuk breder.

Met haar ruim 1700 leden vervult Waterwijk niet alleen een belangrijke sportieve, maar ook sociale functie binnen de gemeente Almere. Wij zijn dan ook zeer trots en dankbaar dat wij als Almeerse organisatie dit mooie project mogen uitvoeren.

In samenwerking met MIT Installatietechniek en Frank De Koning architecten zullen wij het clubhuis renoveren, moderniseren en uitbouwen. Wij verwachten de werkzaamheden medio juli 2021 af te ronden.

 

Clubhuis.PNG


25 september 2020:

Vattenfall is inmiddels klaar met het omleiden van de warmwaterleiding, zodat deze niet meer onder de nieuwbouw loopt. Daarmee zijn we klaar voor de verbouwing!

De aannemer heeft aangegeven in november te willen starten. Zodra de planning bij ons bekend is, zullen we een informatiehoek maken in de kantine waar tekeningen en planning te zien zijn.

Het zal niet makkelijk worden, maar wel mooi!


14 augustus 2020:

De verbouwing heeft helaas een vertraging opgelopen omdat de aanbesteding niet helemaal van een leien dakje ging. Inmiddels lijkt het erop dat de Gemeente eruit is gekomen met de aannemer en installateur. Goed nieuws dus.

Na de bouwvak gaan we met de Gemeente om tafel om de planning en de bijdrage die Waterwijk moet leveren door te nemen.

Goed dat we gespaard hebben in de afgelopen jaren!


24 april 2020:
Helaas is het niet mogelijk gebleken de verbouwing naar voren te trekken. Voordat de verbouwing begint moet in ieder geval wel de portacabin verwijderd worden. Dat gebeurt door Buko zelf, maar deze moet eerst leeggemaakt worden.
 
Hierbij kunnen we hulp gebruiken! Heb je tijd over en zin om een paar uurtjes te helpen?
Geef je dan op via parkbeheer@waterwijk.nl.
Uiteraard doen we dit op een veilige manier!

4 april 2020:
We zijn met de Gemeente Almere in gesprek of de geplande verbouwing wellicht eerder kan beginnen.
De Gemeente heeft al wel (achterstallig) onderhoud gepleegd aan de kozijnen van de bovenverdieping.

10 december 2019:
Vanuit de gemeente is inmiddels helder geworden dat in juni 2020 definitief begonnen wordt met de verbouwing van het Sportpark. Planning is dat alles klaar is in januari 2021. De gaten die op diverse plekken in muren, plafonds en vloeren zijn geslagen zijn een voorproefje: dit was nodig voor het asbestonderzoek.

9 december 2019:

Op deze pagina vind je nieuws over de aanstaande verbouwing van het clubgebouw. De verbouwing moet als alles goed gaat in juni 2020 beginnen en zal rond januari 2021 klaar zijn.

Primaire doel is om de kleedkamers volledig te vernieuwen. In overleg met de Gemeente en met een bijdrage vanuit de vereniging zelf wordt ook de kantine boven aangepakt. 

Hier vind je een voorlopige tekening van het vernieuwde gebouw. De portocabin zal er dan niet meer zijn.
voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!