Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Clubgebouw verbouwing

Wat kost dat nou, zo'n verbouwing?

Het nieuwe gebouw krijgt steeds meer vorm, langzaam maar zeker worden de contouren zichtbaar. Hoe zit het eigenlijk met de kosten van deze verbouwing?

De Gemeente verbouwt voor ons de kleedkamers en heeft daarvoor in 2017 budget vrijgemaakt. Helaas blijkt dan in 2020 dat dit budget niet meer helemaal toereikend is voor zo'n ingrijpende verbouwing. Daarom hebben zij op de oorspronkelijke plannen een aantal bezuinigingen doorgevoerd.

Zo was besloten om per doucheruimte een douche minder te plaatsen (3 in plaats van 4) en de schrobputjes in de kleedkamer weg te laten. Dat zagen wij als club niet zitten, dus wij hebben verzocht om dit toch uit te voeren. Die kosten zijn voor ons.

Daarnaast levert de Gemeente de ruimte boven de kleedkamers casco op: alleen de muren en het dak. Welke kosten zijn dan voor ons?

  • Nieuwe toiletgroep boven en slopen oude
  • Vloer kantine en nieuwbouw boven
  • Plafond kantine en nieuwbouw boven
  • Schuifpui kantine en nieuwbouw boven
  • Electra toiletten, kantine en nieuwbouw boven
  • Nieuwe bar in de kantine
  • Vernieuwing bestaande terras (nieuwe tegels)
  • Uitbreiding terras richting veld 2

We proberen geld te besparen door zoveel mogelijk sloopwerk zelf uit te voeren (plafond en vloer in kantine), maar de constructie laten we echt aan de aannemer over. Al met al een ingrijpende verbouwing die aardig wat kost. Gelukkig hebben we gespaard!


Stand van zaken tot 2 april 2021.

95.JPG94.JPG

93.JPG92.JPG

91.JPG90.JPG

89.JPG88.JPG

87.JPG86.JPG

85.JPG84.JPG

83.JPG82.JPG

81.JPG80.JPG

79.JPG


Stand van zaken tot 6 maart 2021.

78.JPG77.JPG

76.JPG75.JPG

74.JPG73.JPG

72.JPG71.JPG

70.JPG69.JPG

68.JPG67.JPG

66.JPG65.JPG

64.JPG63.JPG

62.JPG61.JPG

60.JPG59.JPG

58.JPG57.JPG

56.JPG


27 februari 2021 (nieuwsbrief):
De verbouwing gaat gestaag door. Alles heeft even stilgelegen tijdens de sneeuw- en vorstperiode, maar daarna is de aannemer weer voortvarend aan de slag gegaan. Op dit moment is de fundering bijna volledig gestort en wordt het leggen van de vloerplaten voorbereid. Het is al duidelijk te zien hoe groot de uitbouw gaat worden! De verwachting is dat eind maart al het dak op de nieuwbouw gelegd kan worden.
 

Voor de nieuwe inrichting van de kantine zijn we in gesprek met een interieurarchitect die een voorstel gaat doen naar aanleiding van het wensenlijstje wat samen met de kantinecommissie is samengesteld.


28 januari 2021:

Het slaan van de eerste paal ten behoeve van de nieuwbouw

 

27.JPG 30.JPG

33.JPG36.JPG

34.JPG39.JPG

 43.JPG

54.JPG 48.JPG

 


16 januari 2021:

De verbouwing verloopt nog steeds voorspoedig: vanuit veld 1 gezien worden de kleedkamers aan de linkerkant van het gebouw inmiddels gemetseld. Aan die zijde komen ook de nieuwe toiletgroepen. Dat zal deze week klaar zijn, waarna de installateur aan de gang kan met het aanleggen van water en elektra.

Rechts van het gebouw verwijdert de aannemer deze week de bestrating en zal de week daarna het heien gaan beginnen voor de nieuwe uitbouw.


4 januari t/m 9 januari 2021:

17.JPG

19.JPG 18.JPG

21.JPG 20.JPG

23.JPG 22.JPG

 


10 december t/m 20 december 2020:

De verbouwing verloopt op dit moment voorspoedig: vanuit veld 1 gezien zijn de kleedkamers aan de linkerkant van het gebouw gesloopt. Ook de trap die naar de kantine leidde is inmiddels verwijderd. Deze trap zal vervangen worden door een trap met een bordes halverwege.

De bouw ligt op dit moment stil tot 4 januari. Afgelopen maandag is de bouwplaats ingericht met de bouwketen die nodig zijn tijdens de bouw. Op 4 januari worden de kozijnen geplaatst voor de kleedkamers aan de linkerkant van het gebouw. Op 5 januari komt de metselaar. Dan wordt ook een begin gemaakt met de sloop van de 2e fase (de rechterkant van het gebouw). Vanaf dat moment wordt de gehele onderbouw afgesloten van water en elektra.

In de tussentijd hebben Hans Visser en Bauke Boersma samen met andere parkbeheervrijwilligers bouwmaterialen in veiligheid gebracht die wij later wellicht weer nodig hebben: de kasten uit het ballenhok, maar ook de lockers die buiten tegen de muren stonden zijn gedemonteerd en deels al verplaatst.

1.JPG   2.JPG

 


 7 december 2020:

Klaarmaken bouwterrein

slopen_1.jpg Bouwhekken.jpg 

Slopen_2.jpg

Start sloopwerkzaamheden


Heien_1.jpg Heien2.jpg

Heien 1e fase

 


7 December2020:
 

30 November 2020:

700-Views.jpg

201-Eerste-verdieping---concept.jpg


20 November 2020:

In de afgelopen weken zijn we met hulp van een aantal vrijwilligers druk bezig geweest met het leeghalen van de opslagruimtes beneden. De EHBO is verplaatst naar de bestuurskamer, de kleding is in opslag bij het Sportpaleis en de wasmachines, het gereedschap en de lijn machine is in de container opgeslagen. Dit alles ter voorbereiding op de verbouwing die 30 november gaat beginnen met het inrichten van het bouwterrein.

Donderdag 19 november was er een eerste overleg met de beide aannemers en de Gemeente, waarbij de planning is doorgenomen. De installateur is inmiddels al wel flink aan de gang gegaan met de voorbereidingen, waardoor we aan de kant van veld 2 op dit moment binnen geen verlichting meer hebben. De salmonella-beveiliging is van de waterleiding af, maar omdat we toch voorlopig niet mogen douchen is dat geen bezwaar.

Volgende week donderdag wordt er een extra container geplaatst naast de container bij de puppybak; zodat we meer ruimte hebben om spullen op te slaan voor tijdens de verbouwing.


23 Oktober 2020:

In opdracht van de Gemeente Almere starten we aanstaande november met een prachtig renovatie- en nieuwbouwproject bij Almeerse SportClub Waterwijk. ASC Waterwijk is in 1984 opgericht door bewoners uit Waterwijk en Kruidenwijk. In de eerste 15 jaar waren de meeste leden voornamelijk afkomstig uit deze wijken, maar door de forse groei die Almere heeft doorgemaakt, is de samenstelling van de leden inmiddels een stuk breder.

Met haar ruim 1700 leden vervult Waterwijk niet alleen een belangrijke sportieve, maar ook sociale functie binnen de gemeente Almere. Wij zijn dan ook zeer trots en dankbaar dat wij als Almeerse organisatie dit mooie project mogen uitvoeren.

In samenwerking met MIT Installatietechniek en Frank De Koning architecten zullen wij het clubhuis renoveren, moderniseren en uitbouwen. Wij verwachten de werkzaamheden medio juli 2021 af te ronden.

 

Clubhuis.PNG


25 september 2020:

Vattenfall is inmiddels klaar met het omleiden van de warmwaterleiding, zodat deze niet meer onder de nieuwbouw loopt. Daarmee zijn we klaar voor de verbouwing!

De aannemer heeft aangegeven in november te willen starten. Zodra de planning bij ons bekend is, zullen we een informatiehoek maken in de kantine waar tekeningen en planning te zien zijn.

Het zal niet makkelijk worden, maar wel mooi!


14 augustus 2020:

De verbouwing heeft helaas een vertraging opgelopen omdat de aanbesteding niet helemaal van een leien dakje ging. Inmiddels lijkt het erop dat de Gemeente eruit is gekomen met de aannemer en installateur. Goed nieuws dus.

Na de bouwvak gaan we met de Gemeente om tafel om de planning en de bijdrage die Waterwijk moet leveren door te nemen.

Goed dat we gespaard hebben in de afgelopen jaren!


24 april 2020:
Helaas is het niet mogelijk gebleken de verbouwing naar voren te trekken. Voordat de verbouwing begint moet in ieder geval wel de portacabin verwijderd worden. Dat gebeurt door Buko zelf, maar deze moet eerst leeggemaakt worden.
 
Hierbij kunnen we hulp gebruiken! Heb je tijd over en zin om een paar uurtjes te helpen?
Geef je dan op via parkbeheer@waterwijk.nl.
Uiteraard doen we dit op een veilige manier!

4 april 2020:
We zijn met de Gemeente Almere in gesprek of de geplande verbouwing wellicht eerder kan beginnen.
De Gemeente heeft al wel (achterstallig) onderhoud gepleegd aan de kozijnen van de bovenverdieping.

10 december 2019:
Vanuit de gemeente is inmiddels helder geworden dat in juni 2020 definitief begonnen wordt met de verbouwing van het Sportpark. Planning is dat alles klaar is in januari 2021. De gaten die op diverse plekken in muren, plafonds en vloeren zijn geslagen zijn een voorproefje: dit was nodig voor het asbestonderzoek.

9 december 2019:

Op deze pagina vind je nieuws over de aanstaande verbouwing van het clubgebouw. De verbouwing moet als alles goed gaat in juni 2020 beginnen en zal rond januari 2021 klaar zijn.

Primaire doel is om de kleedkamers volledig te vernieuwen. In overleg met de Gemeente en met een bijdrage vanuit de vereniging zelf wordt ook de kantine boven aangepakt. 

Hier vind je een voorlopige tekening van het vernieuwde gebouw. De portocabin zal er dan niet meer zijn.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!