Zaterdag 1, 3e klasse C

31 maart 2018 15:00

Onbekend

Asc Waterwijk – AH ’78

Een prachtige voetbaldag voor de liefhebber die vandaag op een heerlijke middag getrakteerd werd. Allereerst de altijd prachtige Holland Cup waar de jonge voetbaltalenten vanuit de hele wereld je om de oren vliegen. Vervolgens een prachtig affiche met een heuse topper in de 3e klasse, waar de koploper Asc Waterwijk het thuis opnam tegen een andere hoogvlieger in de competitie, Ah ’78. Waterwijk had wat goed te maken na de pijnlijke nederlaag eerder dit seizoen. Thuis bij Ah ’78 werd het namelijk 3-2, dus de mannen van Ed Otten waren gebrand op revanche.

Waterwijk schoot uit de startblokken en kreeg al snel de nodige kansen om de score te openen. Buitenspeler (en later uitgeroepen tot man van de wedstrijd) Mike van Pareen had het op zijn hielen vandaag. Vanaf minuut 1 was hij gevaarlijk vanaf de flank, versnelde hij zijn directe tegenstander en zette hij de brommer aan. De eindpass ontbrak echter bij de Waterwijkers die de eerste minuten het betere van het spel hadden. In de 4e minuut besloot Mike om het volledig zelf te gaan doen. Met links dreigen naar binnen, toch naar buiten, kort draaien en terwijl hij zijn tegenstanders achter zich liet wist hij het doel net niet te treffen door een prima keeper.

In de 20e minuut verlaat onze aanvoerder Roy het veld die al enkele dagen kampte met een liesblessure. Een kleine domper voor het team want Roy heeft al laten zien van grote waarde te kunnen zijn voor dit team en word volgens enkelen beschouwd als eén van de sterkhouders. Gelukkig kwam de zeer talentvolle Jimmy voor hem in de plaats die met de juiste felheid het team op sleeptouw wist te nemen om het overwicht uit te gaan drukken in goals. In de 35e minuut was het dan eindelijk zover. Mike draait vanuit een vrije trap vanaf de zijkant de bal zeer strak voor en wie anders dan spits Mitch Vogel kopt de 1-0 binnen. Een zeer verdiende voorsprong voor de Almeerders die nog niet klaar waren want in de 44e minuut wordt er goed doorgejaagd op de laatste linie waardoor de verdedigers van AH het elkaar moeilijk maakten. De bal viel ongelukkig op de arm van een van de verdedigers, strafschop. Mitch neemt vervolgens zijn verantwoordelijkheid als spits en schiet beheerst de 2-0 binnen. Dit brengt zijn totaal aantal alweer in de dubbele cijfers en laat zien dat hij van grote waarde is dit seizoen.

De mannen van Ed gaan comfortabel de rust in maar kunnen zeker niet gerust zijn op een makkelijke middag. Eerder dit jaar kregen zij in de tweede helft nog 2 goals tegen van de huizenaren die de punten toen thuishielden. Kortom, de mannen moesten met dezelfde energie en drang om te winnen de kleedkamer uitstappen.

Maar volgens de velen voetbalwetten ging de comfortabele ruststand toch in de koppies zitten van de mannen wat resulteerde in een slap begin van de Waterwijkers. Binnen 5 minuten stond het scorebord alweer op 2-1. Een afgeslagen bal die voorin niet goed wordt verwerkt ligt binnen 3 passes achter Gianni in het netje. Geen druk naar voren waardoor de middenvelder van AH alle ruimte heeft om de steekpass te geven die vervolgens koel wordt afgemaakt. De spanning leek even terug te zijn in de wedstrijd maar in de 63e minuut ging de wedstrijd in het slot. Dennis met een indraaiende bal vanaf links die heel subtiel verlengd wordt door box to box player Randy Paeper. De 3-1 staat op het bord en hoewel een wedstrijd 90 minuten duurt leek het er soms wel op dat het beter had geweest om de wedstrijd in de 63e minuut af te fluiten. AH kreeg het niet voor elkaar om gevaarlijk te worden en de Waterwijkers zagen er de noodzaak niet meer van in om het spel te maken. Voor de neutrale toeschouwer een saaie tweede helft maar voor de Waterwijkers niet anders dan professioneel uitspelen en de krachten sparen voor de komende weken. Die krachten zijn hard nodig want er wachten nog 6 finales op de mannen die naar historie kunnen leiden. Zover is het nog lang niet maar de ambitie is er en mag uitgesproken worden. Voor nu zaak om tijdens de training weer vlijmscherp te trainen en wederom zaak voor Ed Otten een treffend tactisch plan op te stellen om aankomende

week weer hoge ogen te gooien op de weg naar iets moois. Want onthoudt goed “Voetbal speel je met het hoofd, want de bal is vlugger dan de benen.”