Onbekend

ASC Waterwijk-ASC Nieuwland  4-1

Niet optimaal spelen en toch met 4-1 winnen, dat belooft wat.

Vandaag traden onze jongens met een vrij aangepast team aan . 8 spelers waren niet aanwezig door blessures of andere redenen.

Hoewel de zon in het begin van de wedstrijd scheen, was het is het door de harde wind die dwars over het veld stond lastig om te spelen. Zowel onze ploeg als de gasten hadden hier problemen mee.  Het belang van de wedstrijd onderkennend was het een wedstrijd van aansluiten aan de top of afhaken.

Het begin van de wedstrijd was erg rommelig. Onzen jongens kwamen moeilijk in het ritme en daardoor leek het dat de gasten de bovenliggende partij waren, zonder dat zij echt gevaarlijk konden worden. In de 15de minuut kwamen de gasten met steekbal voor het eerst langs onze verdediging. Echter was het Gianni op goal die goed uitkwam en de bal kon onderscheppen. Het eerste gevaarlijke moment van Waterwijk liet even op zich wachten. Het was rond de 25ste minuut waarbij Ralph na een mooie actie Miquel met een steekbal vrij voor de keeper kreeg. Miquel faalde niet en de tegen de verhouding kwam Waterwijk op een 1-0 voorsprong. Deze goal betekende ook gelijk een kanteling in de wedstrijd. De bezoekers waren van slag en Waterwijk profiteerde daar gelijk van. Want in de 30ste minuut na voorbereidend werk van Lynel scoorde Miquel beheerst de 2-0. Je kon zien dat het geloof bij onze gasten steeds verder weg zakte. In de 38ste minuut was misschien wel de mooiste aanval van de dag. Na prima combinerend spel vanaf de linker buitenkant kwam de bal terecht bij Miquel op de 16 meter lijn. Miquel hield het overzicht en legde de bal terug op de doorgelopen Ralph die werkelijk met schitterend afstandsschot in de rechterbovenhoek de 3-0 binnen schoot. Het was nog op slag van rust dat Mark  opdook vanaf de rechtsback positie langs de lijn met een run zoals je die van Dani Alves kan verwachten in de 16 meter van de tegenpartij. Echter was de voorzet niet van het kaliber Dani Alves ,en kwam de bal halfhoog aan bij Nino die voorlangs schoot. Toch ging Waterwijk met een comfortabele voorsprong van 3-0 de rust in.

De 2e helft ging eigenlijk nergens over. Dat is dan ook hetgeen wat je onze jongens kan aanrekenen. In plaats van de jacht op de 4-0 in te openen zakte Waterwijk in en geloofde ze het wel. Bovenmatig inspannen was er niet bij. Sterker nog, enige vorm van nonchalance trad in onsteam op. Het was dan ook in de 63de minuut dat de bezoekers een kans kregen. Echter was het Gianni die met een fraaie redding de stand op 3-0 hield. Wakker geschut was Waterwijk toch nog niet. 5 minuten later kwamen de bezoekers vanaf rechts gevaarlijk door omdat Dennis dacht dat het buitenspel was en stopte met rennen. Maar de voorzet was niet op maat en het gevaar was geweken. In de 75ste minuut scoorde de bezoekers. Na een slechte aanname van Nino rond de middencirkel kon de tegenstander met de bal opkomen tot 20 meter van de goal waarna zij met een zeer fraai afstandsschot die vol in de kruising belande de 3-1 noteerde op het scorebord. Het was in de 82ste minuut dezelfde Nino die zichzelf na een pass van Ralph doormiddel van een fraaie lichaam beweging en aanname vrij zette voor de keeper. Nino faalde niet en schoot met een punterje de 4-1 binnen.
Hoewel de wedstrijd sportief was en de scheidsrechter wist waarvoor hij was, was het jammer dat uitgerekend in de 90e minuut de enigste gele kaart viel. Het was Jesper ook wel Jannis genoemd, die een domme overtreding maakte terwijl de wedstrijd al gespeeld was.

Al met al een prima overwinning. Waarbij de verdediging weer stond als een huis. Het middenveld zowel hun aanvallende als verdedigende taken hebben opgepakt en de aanvallers erg effectief waren.

Door dit resultaat haken onze jongens aan. Voor de wedstrijd was er een achterstand van 4 punten op de koploper, Hilversum. Doordat zij vandaag van concurrent AH 78 verloren bedraagt de achterstand nog maar 1 punt. In de competitie behoren wij tot de top 4 die zich afscheiden van de rest. As donderdag is er een bekerwedstrijd tegen VVA/de Spartaan en zaterdag gaan wij op bezoek naar Jos/Watergraafmeer. Neem die 3 punten mee.