Waterwijk 1

Zaterdag 1, 3e klasse C

7 oktober 2017 15:00

Onbekend

Na 2 speelronden stond de derby tegen Buitenboys voor de deur.  Na de afgang van vorig jaar (5-1) had Waterwijk het een en ander recht te zetten.
Het werd uiteindelijk een wedstrijd met 2 gezichten.

Vanaf minuut één nam Waterwijk het initiatief, waardoor Buitenboys achter de feiten aan liep. Dit resulteerde in het begin niet in grote kansen, waardoor er soms te snel gekozen werd voor de eindpass. Waterwijk controleerde de wedstrijd en Buitenboys had dan ook geen grip op de opbouw van de uitspelende ploeg. Na 20 minuten ging lynel goed naar binnen om vervolgens aan te leggen voor een schot, helaas werd dit een rolletje die makkelijk gepakt kon worden door de keeper. Vervolgens ging Waterwijk op zoek naar de openingstreffer en werd een stuk gevaarlijker met een paar afstandschoten. In minuut 35 werd miquel goed weggestoken door een steekbal van Aaron, echter vergat miquel de goal te maken en had de keeper van Buitenboys hier een antwoord op. Op slag van rust kreeg Roy een klutsbal in de zestienmeter van Buitenboys recht voor zijn voeten, deze legde hij goed neer op Aaron maar deze schoot de bal van 11 meter ver naast. Buitenboys kon hier niks tegenover stellen en had geen mankracht voorin om de verdediging van Waterwijk plat te leggen.

Meteen na rust kreeg Buitenboys een grote kans, echter schoot de aanvaller rakelings naast. Zonder grote kansen werd Buitenboys sterker en Waterwijk slordiger. Voorin kon Waterwijk geen vuist maken en Buitenboys voelde hierdoor misschien dat er wat te halen viel. Echter gaf de verdediging, net als in de eerste helft, geen krimp. Daardoor kregen de supporters een slordige tussenpoos voorgeschoteld, waar beide ploegen geen potten konden breken. Wel konden nog een levensgrote kans van Nino noteren, van 3 meter schoot nino dichtbij op de keeper. Vervolgens kantelde de wedstrijd door een rode kaart aan de kant van Waterwijk. De scheidsrecht trok een rode kaart voor Jerry Osei vanwege aanmerkingen op de arbiter. Hierna werd Waterwijk naar achteren gedrukt, maar echt gevaarlijk werd de thuisspelende ploeg niet. De wedstrijd eindigde zoals die ook begon, 0-0.

Kan Waterwijk volgende week weer de volle winst pakken, thuis tegen Olympia '25. Aanvang 15:00 op Sportpark Rie Mastenbroek, entree gratis.