85'

Za-1, Groep 2 - 10

5 september 2017 20:00

Onbekend

Na een prima voorbereiding van de Zaterdag 1, waarin wij een hoop nieuwe gezichten hebben mogen verwelkomen voor het seizoen 2017/2018 zouden wij oorspronkelijk op Zaterdag 2 September bij Robin Hood onze eerste bekerwedstrijd spelen.

Echter omdat het veld niet beschikbaar was werd deze wedstrijd afgelast!
Hierdoor heeft de technische staf afgesproken met Robinhood om deze wedstrijd op dinsdag 5 September bij Waterwijk in te halen.

Eerste helft

De eerste 10 min was Waterwijk de bovenliggende partij met als verdienste een overtreding in de 16 op Lynel waarop de scheidsrechter naar de stip wees. Deze strafschop werd feilloos door Nino rechts van de doelman ingeschoten en de 1-0 was een feit.
Na deze 1-0 werd Robinhood sterker en kregen een goede kans op de gelijkmaker maar Gianni reageerde prima.
Waterwijk raakste steeds meer de grip kwijt op het spel van Robinhood, dit resulteerde niet tot grote kansen doordat de verdediging van Waterwijk een zeer solide eerste helft heeft afgelegd.
Daardoor bleef het 1-0 tot aan de rust.

Tweede helft

In de 2e helft wist Waterwijk de sterke punten van Robinhood te neutraliseren wat resulteerde in 5x honderd procent kansen die helaas niet benut werden, mede door zeer goede reddingen van de keeper van Robinhood.
Een voetbalwet is "als je zelf de kansen niet benut dan krijg je een goal tegen".
Deze wet heeft Waterwijk de kiem ingesmoord door rustig aan de bal te blijven en in de slotfase 2 doelpunten te scoren door de sterk ingevallen Mike van Pareen.

Al met al een zeer nuttige en solide wedstrijd van Waterwijk en op naar Zaterdag 9 September een bekerwedstrijd tegen FC Weesp aanvang 15.00 .
Dit zal een zeer interessante wedstrijd kunnen worden omdat FC Weesp de 1e bekerwedstrijd heeft gewonnen met 10-0.