Waterwijk MO17-2 - Hooglanderveen MO17-1 zaterdag 21 oktober 2017 13.00 uur

Hooglanderveen MO17-1

MO17-2, Groep 3 - 31

21 oktober 2017 13:00

Onbekend

Met een ernstig uitgedunde ploeg moesten wij aan de uitgestelde bekerwedstrijd tegen Hooglanderveen MO17-1 beginnen. Ernstig uitgedund want met vier geblesseerde speelsters, één op schoolkamp en één die zonodig mensen op Walibi moest laten schrikken vandaag, was de spoeling dun. Twee wissels, iets wat je niet vaak meemaakt bij dit elftal.
Nog altijd een luxe want bij de tegensatnder was niet één wissel beschikbaar. Toch maar beginnen dan, wonder boven wonder was het droog en scheen zelfs de zon. Dit mooie weer lokte veel ouders naar het veld en dus was het weer ouderwets gezellig naast de dugout en konden wij hopelijk gaan genieten van een leuke wedstrijd.
Om 13.00 uur precies de aftrap. De eerste fase van de wedstrijd was rommelig. Veel hotseknotse voetbal waar weinig rust in zat. Iets waar wij eigenlijk helemaal niet goed in zijn maar we hebben de neiging om ons dan aan de tegenstander aan te passen. En toen, in de 17e minuut, een dieptepass op Robin en met een uiterste krachtinspanning kon zij de bal nog net een tikje met de punt van haar schoen geven richting de goal, 1-0!! In de 38e minuut een actie van Chyenna in het doelgebied van de tegenstander en akelig zachtjes rolde de bal in de verre hoek, 2-0!!
Toen was het rust. Even bijkomen en onze tactiek iets aanpassen. Hadden we in de eerste helft met twee spitsen gespeeld, nu ging Janna er bij als diepe spits en Chyenna en Robin vanaf hun vertrouwde zijkanten. Een meesterzet want in de 46e minuut scoorde Janna een lekker puntertje, 3-0, en in de 50e schoot zij van afstand over de keeper heen, 4-0. Nu was het een kwestie van rustig uitspelen. We bleven wel aanvallen maar dit leidde niet tot meer doelpunten. Hooglanderveen zette alles op alles en in de 70e minuut lukte het hen om te scoren, 4-1. Dit bleek ook de eindstand.
Een sportieve wedstrijd zonder problemen. We zijn een ronde verder in de beker en zijn benieuwd wie onze volgende tegenstander wordt.
Volgende week weer verder in de competitie.  Een fijn weekend verder!!
Topscorers: Emily 10, Chyenna 10, Janna 4, Larissa 2, Ilse 1, Lotta 1, Robin 1 en Tessa 1.