Rie Mastenbroeksportpark 4
1314AZ
ALMERE
tel. 036-5346948

Op een doordeweekse woensdagavond speelden wij de inhaalwedstrijd tegen Eemnes. Eemnes is een bijzonder team want zij spelen deze competitie met een 9-tal. Dat betekent dat je als tegenstander ook als 9-tal het veld op moet. Omdat we dit al zagen aankomen hadden wij dit qua opstelling en tactiek al besproken op de training. We zouden vanaf het begin de aanval kiezen met meer mensen voorin dan waar Eemnes rekening zou houden. Maar met alleen een opstelling kom je er niet bleek vóórafgaand aan de wedstrijd. Volgens de trainer van de tegenstander moest het veld ook worden aangepast. Iets waar nu geen rekening mee was gehouden door de club want wij werden op veld 3 gepland. Daar stonden geen grote doelen die op vijf meter vóór het vaste doel konden worden geplaatst en er was ook geen belijning waardoor het veld smaller zou worden. Omdat doelen verplaatsen van veld 5 naar veld 3 geen optie was kwam er een discussie op gang waar veel mesnen van de club bij betrokken raakten.  Eemnes was met elf speelsters naar Almere gekomen maar elf tegen elf was geen optie omdat er dan niet gewisseld kon worden. Ook tien tegen tien op een heel veld zagen zij niet zitten. Toen uiteindelijk, je gaat ook geen 25 meiden onverrichter zake naar huis sturen, gekozen voor het versmallen van de zijlijnen met vijf meter en dan maar spelen met de vaste doelen. We kunnen beginnen! Maar nee, toch niet, er is ook geen scheidsrechter ingepland. Gelukkig wilde Stefan, onze grensrechter van dienst, de wedstrijd wel fluiten en wilde Ben als grensrechter aan de slag. Gaan we dan nu beginnen? Ja, daar gaat ie!!
En jullie beginnen geweldig. De verdediging van Eemnes wordt overrompeld door jullie aanvalsdrift. Binnen twee minuten een aanval door het midden. Mecx krijgt de bal in de zestien en tikt de bal met buitenkantje rechts langs de keepster. Het is al 1-0!! Geweldig als een plan werkt. Jullie blijven de boel onder druk zetten. Fardau gaat een paar keer over rechts de verdediging voorbij en het wordt gevaarlijk voor het doel van Eemnes. Helaas wordt er niet gescoord. Dit lukt wel in de 7e minuut. Een aanval over links. Mecx zet de bal vóór het doel en daar staat Fardau al te wachten. Rustig schiet zij de bal in het doel. het is 2-0!! Het lijkt makkelijk te gaan worden vanavond maar niets is minder waar. Eemnes pakt het spel weer op en gaat nu ook in de aanval. Omdat er eigenlijk maar één spits staat bij Eemnes raken onze verdedigers een beetje in de war. Wie moet ik nu dekken en hoe gaan we staan. Gelukkig houdt Epy het hoofd koel en regelt zij de boel achterin. De ene na de andere aanval weet zij af te slaan.  Ook Sennah staat weer op haar post. Alle ballen op het doel weet zij te keren. Alleen in de 35e minuut gaat het even mis. Een hoge dwarrelbal richting ons doel krijgt door de wind een rare draai mee en dit verrast Sennah. De bal vliegt in ons doel. Het is 2-1. Maar niets aan de hand, jullie hebben de boel aardig onder controle. Zo onder controle zelfs dat de spits van Eemnes soms op de middenstip staat en onze verdediging vijf meter op de helft van Eemnes. Niets te vrezen dus.
Het wordt rust. In de rust weer even de nadruk gelegd op de tactiek. Als we in de aanval gaan dan gaat de voorstopper naar het middenveld en de mid/mid naar de spits. Dit begreep Chayenna helemaal maar Romaissa had de uitleg gemist op de training dus dat ging iets moeizamer.  We pakken dit de tweede helft weer op.
De tweede helft begint en eigenlijk maken jullie het weer moeilijker dan nodig. De passing wordt weer slordig en jullie helpen Eemnes weer in het zadel. Gelukkig zijn zij ook slordig in de afwerking want de kansen die zij krijgen gaan allemaal naast of worden onderschept door Sennah. Ook lukt het ons niet om echt gevaarlijk te worden bij het doel van Eemnes. Het blijft spannend maar er wordt niet meer gescoord. Een mooie, moeilijke maar zeker verdiende overwinning. Weer alle energie in de wedstrijd gelegd.  Jullie hebben je heel goed aangepast aan het als 9-tal moeten voetballen. Ook bedankt voor het begrip voor het wisselbeleid. Minder speelsters in het veld dus meer speelsters op de bank. Zaterdag gelukkig weer gewoon elf tegen elf!! Tot de volgende keer!!