Rie Mastenbroeksportpark 4
1314AZ
ALMERE
tel. 036-5346948

Vanmiddag speelden wij thuis tegen de kampioen van onze competitie, 't Gooi. Wij staan tweede in de competitie dus stond ons een echte topwedstrijd te wachten. Wat zou het toch leuk zijn als wij toch nog weten te winnen van de kampioen. We waren niet compleet dus kregen wij hulp van Norah en Tara van de MO20. Norah en Tara hadden al een wedstrijd in de benen maar jullie hebben het goed vol gehouden vanmiddag. Bedankt voor jullie ondersteuning!
We speelden op veld 2 onder leiding van de gelegenheids scheidsrechter Stefan. Bedankt Stefan, zonder jou had de wedstrijd niet door kunnen gaan. Het was warm, het zonnetje scheen volop. Besloten werd om een drinkpauze in te lassen.
We gaan beginnen. Jullie starten prima. Veel in de aanval en jullie laten zien dat wij vandaag voor de winst gaan. In de 7e minuut is het al raak. Een corner van ons wordt eerst weggewerkt maar Fardau weet de bal nog een keer in de zestien te krijgen. Jada staat bij de tweede paal en via haar buik gaat de bal het doel in. Niet echt spectaculair maar hij zit wel, het is 1-0.
Dan een wat rommelige fase van onze kant. 't Gooi wil het er niet bij laten zitten en gaat in de aanval. Zij tikken de bal lekker rond en deze komt uiteindelijk in de 14e minuut over hun rechterkant richting onze zestien. Een rare zwabbervoorzet vliegt over Sennah heen en bij de tweede paal staan er twee van 't Gooi helemaal vrij. Eerst raakt de bal de paal nog maar deze valt er dan toch in, het is 1-1. Het is gelijk drinkpauze.
In de drinkpauze wordt gewezen op het beter passen en rust aan de bal. Eigenlijk niets nieuws.
Na de drinkpauze gaat 't Gooi rustig door met combineren en snap ik wel waarom zij bovenaan staan. Er zit veel techniek in deze ploeg, ze coachen positief en zijn vaak net iets slimmer in de duels. Een duwtje hier, een tikkie daar. Dit leidt in de 28e minuut tot een doelpunt van 't Gooi. Een aanval door het midden, er wordt niet goed afgestopt en een speelster van 't Gooi kan vanaf de zestien de bal in ons doel schieten. Het is 1-2.
Dan wordt het rust. Vóór de wedstrijd hadden we met elkaar afgesproken dat jullie er alles aan zouden doen om de punten te pakken vandaag. In de rust werden jullie hier nog even aan herinnert. Het zal toch echt beter en scherper moeten.
De tweede helft pakken jullie dit heel goed op. Jullie worden weer veel dreigender in de aanval en er wordt veel beter verdedigd. En jullie krijgen loon naar werken. In de 58e minuut gaat Fardau aan de rechterkant op het doel af. Van net buiten de zestien schiet zij op het doel en de bal vliegt er in. Een prachtig doelpunt en het staat weer gelijk, 2-2.
Na de tweede drinkpauze pakken jullie de draad gelijk weer op. Heel lang lijkt het op te stevenen op een gelijkspel vandaag maar Jada heeft andere plannen. Drie minuten vóór het einde gaat zij vanaf rechts de zestien in en schiet hard over de grond op het doel. De keepster verkijkt zich op deze bal en de bal gaat onder haar door het doel in! Een geweldig doelpunt en het is 3-2! Gaat het dan toch lukken. Ja hoor. Jullie houden de deur achterin dicht en onze Stefan fluit voor het einde van de wedstrijd. Gewonnen van de kampioen en onze tweede plaats is weer wat versterkt!! En dat is heel knap van jullie. We begonnen dit seizoen met een nieuw team. Er kwamen een paar meiden over van andere clubs en er kwamen ook twee nieuwe trainers voor de groep. Het was voor iedereen wennen en voordat we het allemaal een beetje op een rijtje hadden was het seizoen al een heel eind. Daarna hebben een aantal speelsters ons verlaten wat er voor heeft gezorgd dat wij het seizoen af moesten maken met maar twaalf speelsters. En dat hebben jullie heel goed gedaan!! De competitie zit erop. Op 10 juni nog het eindtoernooi en dan beginnen de voorbereidingen alweer voor het volgende seizoen.  Kijken wat dat weer voor avonturen op gaat leveren. Tot de volgende keer!!

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!