Kininelaantje 1
1243LD
'S-GRAVELAND
tel. 035-6560506

Vandaag ging de reis naar 's-Graveland. De hele week ging het al over deze wedstrijd. De thuiswedstrijd tegen 's-Graveland was wat hectisch geëindigd met een hoop gedoe. Om dit deze keer te voorkomen zocht ik vooraf aan de wedstrijd contact met de coach van 's-Graveland. Hij gaf aan dat er gesprekken met de speelsters en de ouders waren geweest en dat men had afgesproken om de focus op het voetbal te leggen vandaag en niet op al het gedoe er omheen. Dat leek ons ook een goed plan. Vandaag lekker voetballen en proberen de ergenissen buiten het veld te laten. We gaan het zien. Wij waren maar met elf vandaag. Romaissa moest onverwacht voor verdrietige familieomstandigdeden naar het buitenland. We gaan haar missen vandaag. Geen wissels betekent ook dat er een beroep wordt gedaan op jullie conditie vandaag. Het was ook nog eens warm op het veld dus het zou niet vanzelf gaan. Maar vol goede moed begonnen jullie aan de klus.
Jullie begonnen gelijk volle bak. De druk erop en 's-Graveland geen ruimte geven, dat was de opdracht. Dat lukte best goed. Al een paar kansen in de eerste minuten maar jullie vizier stond nog niet op scherp. Bij 's-Graveland ook niet maar in de 5e minuut perste zij er wel een hele mooie aanval uit. Over hun linkerkant kon de linksbuiten de achterlijn halen en de bal goed voorgeven. Daar stond de spits al te wachten en zij schoot de bal erin, het was 1-0.  Een aanval uit het boekje, niets op aan te merken.  Jullie schrikken er van maar zijn niet uit het veld geslagen. Wel is er veel gemopper te horen. Op de tegenstander, die vandaag ook weer heel fysiek bezig is, op de scheidsrechter, een jonge vrouw die niet veel van zich laat horen en alles door laat gaan, maar wat veel hinderlijker is, jullie mopperen op elkaar. En dat kunnen we er vandaag niet bij hebben. Het spel gaat steeds richting het doel van 's-Graveland maar de bal wil er niet in. De keepster van 's-Graveland is de beste speelster op het veld vandaag. Zij houdt heel veel ballen tegen. En in de 26e minuut wordt het nog erger. Een bal die niet goed wordt weggewerkt, wordt door een speelster op ons doel geschoten en deze vliegt erin, het is 2-0. En dat hadden wij helemaal niet verwacht vandaag. Het wordt rust.
In de rust gaat het gemopper nog even door. Dan horen wij dat de speelsters van 's-Graveland in het veld rotopmerkingen maken tegen jullie en dat er veel geduwd en getrokken wordt. We doen nog één keer een beroep op jullie geduld en op jullie veerkracht om hier mee om te gaan. Jullie gaan de strijd aan en gaan je niet gek laten maken.
Bijna de gehele tweede helft speelt zich af op de helft van 's-Graveland. Zij komen er nog maar heel soms uit. Jullie druk wordt steeds groter. En dan kan een doelpunt niet uitblijven. Vanaf een meter of dertig neemt Mecx vanaf de linkerkant de bal op de schoen. Gedragen door de wind en het effect van Mecx vliegt de bal over de keeper in de verre hoek. Kijk, zo doe je dat, goed gedaan Mecx en het is 1-2! De paniek slaat toe bij 's-Graveland. Helemaal als ook Jonessa en Nora als backs steeds vaker opkomen. Er is geen houden aan. De tegenstander komt er niet meer uit. We krijgen nog een paar goede kansen maar nog steeds gaat de bal er niet in. Als de laatste vijf minuten zijn aangebroken slaat de twijfel bij mij wel een beetje toe. Zou het dan toch niet gaan lukken. Maar toch wel. Chavanity krijgt de bal op randje zestien. En dan gebeurd er iets moois. In de rust kreeg Chavanity van een paar van ons de opmerking dat zij teveel op de keepster had geschoten. De bal moest meer in de hoek. Nou, dat had zij onthouden want zij speelt zich vrij op de zestien en schiet de bal een centimeter langs de paal in de verre hoek van het doel, het is 2-2!! Dit is mooi, en nu door want
's-Graveland is rijp voor de sloop. Nog meer druk van jullie kant en er hangt een stunt in de lucht. Maar deze stunt wordt ruw verstoord door de tegenstander. Een overtreding halverwege hun helft zorgt voor een hoop gedoe. De speelsters van 's-Graveland hebben zich lang aan hun zogenaamde afspraak gehouden maar gaan nu los. En ja, dan heb je aan jullie een verkeerde want achteruit lopen doen jullie niet. Het wordt dus duwen en trekken en als Crista de boel wil sussen krijgt ook zij allerlei verwensingen van 's-Graveland te verduren.  Het wordt er niet gezelliger op en het duurt een tijdje voordat de laatste minuten uitgespeeld kunnen worden. Niet lang na het incident fluit de scheidsrechter af en eindigt deze wedstrijd in 2-2.
En dan hink ik wel op twee gedachten. Hadden we het onszelf misschien veel makkelijker moeten maken door de kansen gewoon te scoren of is het gewoon hartstikke knap van jullie dat jullie er onder deze ongemakkelijke omstandigheden toch weer gewoon een gelijkspel uit weten te slepen. Ik houd het op het laatste. Er is veel strijd geleverd, er is bij vlagen lekker gevoetbald en jullie hebben de tegenstander er toch weer onder gekregen. Dus, al met al, toch een tevreden gevoel. Geniet van het weekend en tot de volgende keer!!

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!