Noordersingel 6
3755EZ
EEMNES
tel. 035-5387083

Vandaag speelden wij uit bij Eemnes. Omdat deze week één van onze speelsters besloot om het seizoen niet af te maken zijn we nog maar met twaalf. Voor vandaag geen probleem want Eemnes speelt 9 tegen 9 dus wij moeten ons aanpassen. Dit is altijd even een puzzel in de opstelling maar we dachten een goed plan te hebben. Het was warm vandaag, volop zon en een graadje of 22. De scheidsrechter gaf aan dat hij een drinkpauze in zou lassen. Prima, we gaan beginnen!
Al vanaf het begin hebben we aan de kant het gevoel dat het moet lukken vandaag. We gaan direct in de aanval maar komen nog niet in de buurt van het doel van Eemnes. Er wordt nog niet echt heel lekker gespeeld maar de weegschaal lijkt onze kant op te vallen. Lijkt, want in de 9e minuut gaat het mis. Een mooie combinatie over rechts van Eemnes, een voorzet en de bal vliegt erin. Het is 1-0, toch wel wat onverwacht. In de 21e minuut is het drinkpauze. Tijdens de drinkpauze wordt aangegeven dat het net iets feller moet allemaal.
Jullie pakken dit gelijk goed op. We krijgen een paar kansen, een paar grote kansen zelfs. maar de bal gaat er niet in. Het wordt rust.
In de rust weer hetzelfde verhaal. Beter passen en rust aan de bal. Kom op, het moet lukken vandaag!
In de tweede helft hetzelfde speelbeeld. Jullie vallen aan en Eemnes loert op de counter. En dat lukt weer. In de 43e minuut breekt er een speelster van Eemnes door en komt alleen voor onze keepster. Er wordt gescoord en het is 2-0.
Er moet iets gebeuren want dit gaat de verkeerde kant op. Vanaf de kant wordt er wat harder aangemoedigd en jullie krijgen de spirit.
In de 55e minuut schiet Chayenna een afzwaaier vanaf bijna onze eigen helft richting het doel van Eemnes. De keepster rekent hier niet op en de bal stuitert over haar heen in het doel. Een knotsgek doelpunt maar het is wel 1-2!
Twee minuten later.  Fardau wordt aangespeeld door Chavanity in de zestien en weet de bal erin te schieten, het is 2-2! Weer twee minuten later. De bal komt nu bij Evy en zij geeft een mooie dieptepass op Chavanity .  Chavanity blijft rustig en kan alleen op de keepster af. Ze schuift de bal langs de keepster in het doel en het is 2-3.!
De scheidsrechter fluit af voor een drinkpauze. Eemnes heeft even lucht nodig. Jullie niet, jullie willen door. Het is nu doorknallen geblazen.
Na de drinkpauze pakken jullie de draad weer op. Na twee minuten is het weer raak. Nu is het Fardau die Mecx vóór de keepster zet en zij maakt het koelbloedig af, het is 2-4! Eemnes weet niet meer waar zij het zoeken moeten. Zij komen bijna niet meer van hun eigen helft. Iedere doeltrap of ingooi is voor jullie. Zo gaan we richting het einde van de wedstrijd. maar er komt nog een toetje. In de laatste minuut komt Nora over de linkerkant op en zij weet de keepster van Eemnes met een prachtige boogbal, vanaf een meter of 25, te verrassen. Het is 2-5 en dat is ook de eindstand.
Dames, petje af voor het spel van vanmiddag. Jullie zijn blijven strijden, ook toen het tegenzat en hebben de wedstrijd volledig naar jullie hand gezet. En dat is heel knap en daar mogen jullie heel trots op zijn. Het was weer genieten langs de lijn!! Nu even lekker bijkomen en dan pakken we het maandag weer op. Tot de volgende keer!!