Rie Mastenbroeksportpark 4
1314AZ
ALMERE
tel. 036-5346948

Vanmiddag speelden wij thuis tegen Buitenboy's. We speelden eindelijk eens een keer op een kunstgrasveld, iets wat we dit seizoen thuis nog niet hadden meegemaakt. Het lentezonnetje scheen en jullie hadden er zin in. Na onze teleurstelling afgelopen woensdag waren we wel weer toe aan een succesje. Maar de vraag was of de wedstrijd tegen Buitenboy's dan de wedstrijd is waar je op zit te wachten. Toch altijd net iets spannender en er gebeurd altijd wel iets.
Vóór de wedstrijd hadden we even een goed gesprek in de kleedkamer en we waren het er over eens dat er vandaag goed gevoetbald moest worden. Niet iedereen was fit. Hier en daar een pijntje maar toch nog twee wissels om mee te beginnen.
We gaan beginnen. Jullie starten de wedstrijd zeer overtuigend. Strijden om de bal en de druk zit er gelijk goed op. Buitenboy's komt slecht van hun eigen helft. Dat moeten we hebben. In de 16e minuut een hard schot op het doel van Buitenboy's. De keepster kan de bal uit het doel werken maar tikt de bal in de richting van Jada. Jada bedenkt zich geen moment en schiet de bal in het doel.  Jada raakt de bal niet eens helemaal lekker maar de bal rolt toch het doel in. Goed gedaan en 1-0! Buitenboy's doet er een schepje bovenop maar zij komen niet door onze verdediging. En onze Sennah, die elke week beter gaat keepen, staat op haar post! Halverwege de eerste helft valt Mecx uit met een blessure. Dit vangen we op door Romaissa op het middenveld te zetten. Niet haar favoriete plek maar ze doet het geweldig.
Dan wordt het rust. In de rust best wel tevreden gezichten. Jullie ruiken je kans om vandaag te winnen. Gewoon zo doorgaan en net even wat beter inspelen.
In de tweede helft hetzelfde beeld. Er is nog wel gedoe. Buitenboy's heeft er lustig op los gewisseld de eerste helft dus in navolging van de nieuwe regels zijn hun wisselmomenten op. De trainster van Buitenboy's vindt dit oneerlijk en onsportief van ons. Maar wij hebben de regels niet verzonnen. En onsportief. Was dit niet die mevrouw die een paar weken geleden een stel speelsters opstelde die normaal in de Divisie speelden bij de jongens. Ik dacht het wel.
We gaan verder. Het spel gaat heen en weer en aan beide kanten zijn er kansen. Dan de 64e minuut. Een vrije trap net over de middenlijn. Nora neemt deze vrije trap en plaatst de bal met een boog naar de zestien. Daar kunnen wij de bal oppikken en er volgt een scrimmage vóór de goal. En natuurlijk staat daar Chavanity paraat om de bal in het doel te schieten. Het is 2-0!
De rest van de wedstrijd verloopt wat rommelig. De bal gaat veel door de lucht en er is bijna geen bal meer die lekker aankomt. Niet bij ons maar gelukkig ook niet bij Buitenboy's. Toch weet Buitenboy's nog een keer te scoren in de 67e minuut. Een beetje gerommel achterin en een speelster van Buitenboy's kan doorbreken en scoren, het is 2-1. Nu is het een kwestie van volhouden en dat lukt prima. Zonder kleerscheuren halen jullie de eindstreep. Zeer verdiend gewonnen. Weer heel veel strijd en energie in de wedstrijd gelegd maar kennelijk zijn jullie daar van. Geen millimeter toegegeven en dan behaal je uiteindelijk de overwinning. Heel goed gedaan!! Nu even bijkomen en dan gaan we volgende week weer verder met dit avontuur. Tot de volgende keer!!