Rie Mastenbroeksportpark 4
1314AZ
ALMERE
tel. 036-5346948

Vandaag speelden wij thuis tegen SV Diemen. Geen onbekende want in de tweede fase hadden wij van hen gewonnen in een spannende wedstrijd. We kenden onze tegenstanders dus we konden voorbereid ten strijde. Onze keuzes in de opstelling zijn wat beperkt door het vertrek van enkele speelsters en de blessure van onze Nora. Vooral achterin is het aanpassen geblazen. Vandaag lukte het toch een complete opstelling neer te zetten maar dan moest er ook niets misgaan. Vóór de wedstrijd hielden wij één minuut stilte voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië.
In de eerste helft ging het spel aardig heen en weer. Kleine kansen aan beide kanten maar de doelen bleken lastig te vinden. Al vrij snel viel Ivy uit met een blessure en moesten wij iets verzinnen. Jonessa werd op rechtsback gezet, en eerlijk is eerlijk, dat ging supergoed. En omdat Jonessa aanvallend is ingesteld ging zij regelmatig mee naar voren en werd onze rechterkant hierdoor extra gevaarlijk. Iets om een volgende keer in gedachte te houden. Zoals gezegd kregen wij niet veel kansen maar SV Diemen ook niet. Tot de 33e minuut. Een middenvelder van SV Diemen werd niet goed opgevangen op ons middenveld en zij kreeg de kans om te schieten. Een hoge boogbal, nou net de ballen waar onze Sennah geen fan van is, en de bal vloog in het doel, 0-1! Heel jammer, niet op gerekend maar gezien de wedstrijd, niets aan de hand. Het werd rust.
In de rust de nadruk gelegd op beter passen en rustig aan de bal, het oude liedje.
Jullie gingen er mee aan de slag en eigenlijk is SV Diemen bijna niet meer op onze helft geweest. Tot aan de zestien waren jullie heer en meester maar scoren was vandaag het probleem. Ook een paar speelsters met pijntjes en een verstopte neus hielp niet echt in de strijd. De grootste pijn overkwam Jada toen zij aan het einde van de wedstrijd nogal hard in botsing kwam met een tegenspeelster. Met een zere enkel van het veld, hopelijk valt het mee. Jullie probeerden nog iets te forceren maar die lelijke 0-1 bleef op het bord. Heel jammer. Jullie hadden vandaag veel meer verdiend, het zat er ook echt in maar het wilde net niet lukken. We pakken komende week de training weer op en gaan ons voorbereiden op de volgende wedstrijd. En heus, al die energie die jullie in een wedstrijd stoppen komt er binnenkort echt uit in de vorm van mooie resultaten!! Tot de volgende keer!!